Af Ritzau - 17/11-16 04:38

Brasilien godkender løsladelse af irsk IOC-chef mod kautionBrasilien godkender løsladelse af irsk IOC-chef mod kaution

For tre millioner kroner kan Patrick Hickey forlade Brasilien, mens han afventer sag om billetsnyd under OL.

storybild

Patrick Hickey, som også var præsident for Den Europæiske Olympiske Komité (EOC), blev under de olympiske lege i Rio de Janeiro i august anholdt som hovedmistænkt i en sag om ulovligt salg af billetter til OL. (Billede: Reuters/Ricardo Moraes)

En brasiliansk dommer har onsdag lokal tid besluttet, at det irske medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Patrick Hickey, må løslades mod kaution, mens han venter på, at en retssag om billetsvindel mod ham går i gang.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge dommer Juliana Leal de Melo kan den 71-årige irer få sit pas tilbage og forlade Brasilien mod et beløb på 1,5 millioner brasilianske real, hvilket svarer til godt tre millioner danske kroner.

Det sker blandt andet for, at Patrick Hickey har mulighed for at modtage "medicinsk behandling", oplyser domstolen i Rio de Janeiro.

Hickey har problemer med hjertet og har siddet i husarrest i Brasilien, siden han blev anholdt i august.

Hans advokater og olympiske embedsmænd har anmodet om, at han får lov til at vende hjem til Irland, indtil sagen kommer for retten. Det kan ifølge advokaterne tage op til to år.

Patrick Hickey, som også var præsident for Den Europæiske Olympiske Komité (EOC), blev under de olympiske lege i Rio de Janeiro anholdt som hovedmistænkt i en sag om ulovligt salg af billetter til OL.

Han nægter sig skyldig, men er formelt blevet sigtet sammen med ni andre. De anklages for blandt andet tyveri, skatteunddragelse, hvidvaskning af penge og i forening med hinanden at have begået kriminalitet.

Ifølge brasiliansk politi var det i samarbejde med en britisk billethjemmeside, at Hickey planlagde det ulovlige salg af OL-billetter.

Gevinsten lød potentielt på 20 millioner danske kroner, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En række mails, som politiet er i besiddelse af, viser blandt andet, at Patrick Hickey har skrevet til den britiske hjemmeside, at de må "bruge dem alle" - angiveligt med henvisning til OL-billetterne, som Hickey ulovligt forsøgte at videresælge.

Billetterne var oprindeligt tiltænkt familie og venner.

71-årige Hickey er trådt tilbage fra begge sine stillinger i OL-regi, mens efterforskningen af sagen er i gang.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx