Af Webstud/AS - 30/08-17 20:31; Opdateret: 30/08-17 20:42

Manden bag kendt tøjbutik er nu verdens rigesteManden bag kendt tøjbutik er nu verdens rigeste

En spansk forretningsmand, som startede karrieren som butiksassistent, er nu verdens rigeste.

storybild

Her ses Amancio Ortega i selskab med sin datter, Marta.

Du har måske hørt om Bill Gates, Jeff Bezos og Warren Buffett, men kender du navnet Amancio Ortega? Han er stifter af verdens største modekoncern, og så er han netop blevet verdens rigeste mand. Det skriver Forbes.

I 1975 åbnede Amancio Ortega butikken Zara i den spansk by A Corunã. I dag, 42 år senere, er den populære butikskæde verdensomspændende og hører ind under koncernen Inditex, der har en samlet værdi på over 600 milliarder kroner.

Senere udvidede Amancio sit imperium, så Inditex i dag tæller omkring 100 tekstil- og designvirksomheder med over 120,000 ansatte i alt.

Den 81-årige forretningsmand startede sin karriere som butiksassistent, og har nu en formue på svimlende 530 milliarder kroner. Han lader dog ikke den enorme rigdom stige sig til hovedet.

Han giver sjældent interviews, og når han spiser frokost, er det ikke med andre rigmænd på fine restauranter, men derimod i forretningens kantine i selskab med sine ansatte.

Amancio Ortegas titel som verdens rigeste er blevet hjulpet på vej af, at Bill Gates' - verdens nu næstrigeste, med 1,2 milliarder kroner op til Amancio - pengetank blev drænet for 28,5 milliarder kroner, da han lavede en gigantisk donation til sin velgørenhedsorganisation, Bill & Melinda Gates Foundation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx