Af - 25/12-13 11:25; Opdateret: 25/12-13 11:44

Vært bliver bestjålet på live-tvVært bliver bestjålet på live-tv

Helt uden at vide det, giver en tv-vært seerne en vigtig lærestreg om online valuta

storybild

En tv-vært, der skal lære seerne om online-valutaen Bitcoins, bliver bestjålet og giver seerne en vigtig læretreg, helt uden at vide det (Billede: Polfoto)

10 sekunder. Mere skulle der ikke til for, at en tv-vært fik stjålet sine penge, i form af online-valutaen Bitcoins. Det skriver rt.com.

Tv-værten Matt Miller fra Bloomberg TV, var i gang med en programserie, med det formål at oplyse om den meget omdiskuterede internet-valuta Bitcoins.

Digitalt milliontyveri: Stol ikke på internetpenge
Digitalt milliontyveri: Stol ikke på internetpenge

Matt Miller viste herefter den digitale QR-kode på sit Bitcoin-gavekort foran sine to medværter Adam Johnson og Trish Regan – og alle seerne.

De cirka ti sekunder, hvor stregkoden blev holdt op foran kameraet, var nok til, at en seer nåede at scanne koden med sin mobiltelefon og indløse beløbet på gavekortet.

Nu kan du betale for dine drinks med bitcoins
Nu kan du betale for dine drinks med bitcoins

På hjemmesiden Reddit.com forklarer seeren og tyven, der kalder sig 'milywaymasta', hvad der skete:

- Fyren, der er vært på programmet, gav Bitcoin-gavekort til sine to medværter. En af dem åbner gavekortet og afslører QR-koden. Sådan skriver 'milywaymasta' på Reddit.com, og fortsætter:

- Så fortsatte han med at vise et close-up af QR-koden i fantastisk HD-kvalitet i cirka 10 sekunder. Hysterisk morsomt.

Danskere køber narko på denne hjemmeside
Danskere køber narko på denne hjemmeside

Tyven 'milywaymasta' tilbyder efterfølgende på Reddit.com at aflevere gavekortet på 20 dollars tilbage til tv-værten. Men det er Matt Miller ikke interesseret i, og svarer tilbage på tyvens udmelding:

- Så sindssygt klassisk en fejl, men også en kæmpe lektion i at håndtere Bitcoins! Du kan beholde de 20 dollars – de er velfortjente.

På trods af denne lidt sjove hændelse med Bitcoins, er tyveri af selvsamme valuta et stort problem. Tidligere i år var der forlydender om, at op mod 100 millioner dollars i Bitcoins, var blevet stjålet på internetsiden 'Sheep Marketplace', der er en sortbørs for narkotika på nettet.

Mange lande er tøvende overfor at acceptere Bitcoins som valuta. Danmark er en af de lande, der senest har advaret mod valutaen, på grund af risikoen for tyveri, og usikkerheden i at kunne veksle Bitcoins til fysiske penge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx