Af - 21/10-15 20:38

Blåt øje afslører skjult sygdom: Kan du se hvorfor forældrene slog alarm?Blåt øje afslører skjult sygdom: Kan du se hvorfor forældrene slog alarm?

Et blåt øje fra en boksekamp endte med at redde engelske James Martins liv.

Bildstrecke im Grossformat »

Måske var James Martin umiddelbart træt af det blå øje, han fik, da han boksede i sin første boksekamp for et år siden. Men det er han ikke i dag. Det blå øje endte nemlig med at stille en tidlig cancer-diagnose, og det reddede med alt sandsynlighed hans liv.

Det skriver Hull Daily Mail.

Da James Martin sidste år kæmpede i sin første boksekamp nogensinde, kom han hjem med et blå øje. Og øjet, som naturligvis var hævet efter slaget, blev i dagene efter kampen ved med at vokse.

- James var så glad og oppe at køre. Han havde et blåt øje, og hævelsen lidt, men bulen blev ved med at vokse, fortæller hans mor, Sarah Martin.

Super-Brian og Mogens Palle vil genrejse dansk boksning
Super-Brian og Mogens Palle vil genrejse dansk boksning

Det fik den 12-åriges forældre til at slå alarm. Efter en konsultation med en privatlæge og en scanning, kunne lægerne fortælle, at de havde opdaget en kræftsvulst bag den unge mands øje.

-Det var et kæmpe chok, da James blev diagnosticeret, men vi havde ikke tid til at tænke på det. Det var bare af sted, siger Sarah Martin.

James blev overført til et hospital i Leeds, hvor han fik bulen fjernet. Samtidig var det også nødvendigt med kemoterapi og en bestemt proton-behandling i Florida, USA. Den lange behandling betød også, at hans seneste jul blev holdt på hospitalet, men alligevel holdt den unge fighter humøret højt.

- Bortset fra at han blev skaldet, tænkte han generelt ikke, at noget var i vejen med ham, siger Sarah Martin, som mener at den kampånd og optimisme var med til, at lægerne i dag i modsætningen til alle odds har erklæret ham rask.

Rudy Markussen om danskerbrag: Den unge knægt føler sig truet
Rudy Markussen om danskerbrag: Den unge knægt føler sig truet

Og James - han er tilbage i ringen.

- Det føltes virkelig godt at bokse igen. Jeg vandt ikke overhovedet, men jeg nød det, fortæller den 12-årige om sit comeback i ringen i denne måned.

Det var et specielt øjeblik for både mor og far at se deres søn tage revanche med boksning efter at have nedkæmpet cancer.

- Det var lidt som at have været alt igennem og nu være tilbage til, hvor vi begyndte, siger mor, Sarah.

TV: Boksepromotor - her er Danmarks næste verdensmester
TV: Boksepromotor - her er Danmarks næste verdensmester

Den lille fighter er på baggrund af denne historie blevet nomineret til Hull Daily Mail's Sporting Champions Awards i kategorien Sporting Inspiration. Og derudover går han i ringen igen i starten af november måned.

LÆS OGSÅ: Guide: 6 råd til at blive røgfri

LÆS OGSÅ: Find dig selv på listen: Her er Danmarks mest populære profiler på Instagram

LÆS OGSÅ: Over stregen? Fitnesscenter beklager denne reklame

LÆS OGSÅ: Tjek dig selv: Tæl dine modermærker og få at vide om du er i farezonen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx