15/12-17 03:28

Trumps rival truer med at fælde republikansk skattereformTrumps rival truer med at fælde republikansk skattereform

Senator Marco Rubio, der er blevet kaldt mange øgenavne af præsident Trump, vil stemme imod ny skattereform.

storybild

Senator Marco Rubio har sagt, at han ikke kan stemme for Republikanernes skattereform, som den ser ud nu. Her ses demonstranter, som opfordrer senatoren til at stemme nej. Scanpix/Joe Raedle/arkiv

Washington. Republikanernes flertal i Senatet er papirtyndt, og nu truer senator Marco Rubio med at stemme nej til en stor skattereform, der endnu ikke er stemt igennem Kongressens kamre.

Reformen er ellers blevet beskrevet som præsident Trumps potentielt første store sejr i embedet.

"Lille Marco", som Donald Trump hånligt kaldte senatoren under Republikanernes primærvalg i 2016, vil stemme imod, hvis ikke der bliver givet en større skatterabat til lavindkomstfamilier.

Det komplicerer Republikanernes forsøg på at få en skattereform igennem inden jul.

En tidligere version af planen blev godkendt i Senatet med stemmerne 51 for og 49 imod. Dengang stemte Rubio for. Den republikanske senator Mike Lee har i forvejen sagt, at han er i tvivl om, hvorvidt han stemmer for.

Dermed kan Republikanernes flertal være væk.

Den omtalte skatterabat bliver givet for hvert barn i lavindkomstfamilier. Det nuværende udkast hæver rabatten fra 1000 dollar til 2000 dollar, men Rubio vil have den hævet yderligere.

Marco Rubio stillede op som præsidentkandidat for Republikanerne før det seneste valg. Han var med i kapløbet længe, men måtte trække sig, da Donald Trumps forspring blev for stort.

Inden da havde Trump flere gange hånet Rubio med blandt andet senatorens fysiske størrelse og hans måde at drikke vand af en flaske.

De republikanske ledere i Repræsentanternes Hus og Senatet er blevet enige om skattereformens tekst, men planen er ikke stemt igennem Kongressen endnu.

/ritzau/AP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke
bt.dk
Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
17-årig udsat for groft gaderøveri:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx