Af Ritzau - 19/10-16 20:26; Opdateret: 19/10-16 20:56

Lektor: Sidste præsidentdebat kan nærme sig reality-tvLektor: Sidste præsidentdebat kan nærme sig reality-tv

Alt er på spil, når Trump og Clinton mødes for sidste gang. Det bliver en bizar affære, vurderer ekspert.

storybild

De seneste uger har været rædselsfulde for Donald Trump, der anklages for seksuelle overgreb, efter at en 11 år gammel lydoptagelse er dukket op. Derfor har han meget på spil, når han natten til torsdag skal debattere med Hillary Clinton en sidste gang inden det amerikanske præsidentvalg. (Billede: Scanpix/Mandel Ngan)

Det er den amerikanske præsidentkandidat Donald Trumps sidste chance, når han for tredje gang stiller op til præsidentdebat med modstanderen Hillary Clinton.

Og lige fra de to kandidater træder frem på scenen - formentlig uden at give hånd - og resten af den 90 minutter lange debat, vil det efter alt at dømme blive et bizart skue med både gimmicks og psykologisk spil på højt plan.

Sådan lyder vurderingen fra Jørn Brøndal, der er USA-kender og lektor på Center for Amerikanske Studier ved Syddansk Universitet.

- Donald Trump ligger lavt i meningsmålingerne, og hvis han skal vende det inden valget 8. november, er det vel i aften, han har sidste chance for at gøre det, siger han.

De seneste uger har været rædselsfulde for rigmanden, der anklages for seksuelle overgreb, efter at en 11 år gammel lydoptagelse er dukket op.

- Jeg tror, det kommer til at fylde en del igen i aftenens debat. Det er i hvert fald noget, som virkelig har betydet noget - også i meningsmålingerne, siger Jørn Brøndal.

Men det er ikke kun den republikanske rigmand, som står over for en udfordring inden aftenens debat.

Hillary Clinton skal forsøge at overbevise de amerikanske vælgere om, at hun er ærlig, fortæller Jørn Brøndal.

- For hendes problem er, at en række sager har klæbet til hende hen over årene. Og Trump vil formentlig gøre sit til at minde vælgerne om det, siger han.

Men Trump skal også selv stramme sig an og fremstå mindre lunefuld.

- Han er nødt til at være mere statsmandsagtig. Men det har han svært ved, siger Jørn Brøndal.

Lektoren nærer selv et håb om, at aftenens debat holder sig til den politiske substans.

- Men jeg tror desværre, at det igen kommer til at nærme sig noget reality-tv i hvert fald fra Trumps side. Det kan godt blive vældigt underholdende, men det er desværre på en lidt sørgelig baggrund, siger Jørn Brøndal.

På forhånd er det rygtedes, at Donald Trump har inviteret Barack Obamas halvbror, der er Trump-støtte, med til aftenens debat.

Inden sidste debat holdt Donald Trump et pressemøde med en række kvinder, der påstod, at modkandidatens mand, Bill Clinton, havde forgrebet sig på dem.

- Og der er ingen tvivl om, at der denne gang er gimmick fra begge sider. Så der kører et psykologisk spil på forreste række samtidig, siger Jørn Brøndal.

Den tredje og sidste debat finder sted klokken 03.00 dansk tid.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx