Af Ritzau - 28/09-16 17:28; Opdateret: 28/09-16 21:32

USA truer med at afbryde Syrien-samarbejde med RuslandUSA truer med at afbryde Syrien-samarbejde med Rusland

USA insisterer på, at Rusland øjeblikkeligt stopper flyangreb på Aleppo. Vi vil gerne samarbejde siger Moskva.

storybild

Udenrigsminister John Kerry er ved at få nok af Ruslands krigsførelse i Syrien. (Billede: Reuters/Andrew Kelly)

USA's udenrigsminister, John Kerry, kræver, at Rusland stopper sine luftangreb i Aleppo i Syrien.

Hvis ikke det sker, truer Kerry med at afbryde samarbejdet om Syrien med russerne.

- Han har informeret udenrigsministeren (Sergej Lavrov, red.) om, at USA gør tilløb til at suspendere det bilaterale samarbejde mellem USA og Rusland i Syrien, medmindre Rusland tager øjeblikkeligt skridt til at afslutte angrebet på Aleppo og genoprette våbenhvilen, hedder det i en erklæring fra det amerikanske udenrigsministerium.

Kerry har onsdag eftermiddag talt i telefon med Lavrov. Her skal han ifølge ministeriet have givet udtryk for sin alvorlige bekymring for "den forværrede situation i Syrien".

Han har fortalt Lavrov, at USA vil holde Rusland ansvarlig for situationen, herunder at der har været brugt brandbomber mod byområder.

Onsdag aften meddelte det russiske forsvarsministerium, at det har modtaget instruktion fra præsident Vladimir Putin om, at Rusland er rede til fortsat samarbejde med USA om Syrien.

Russiske nyhedsbureauer citerer general Viktor Posnikhir for at sige, at Syrien snart vil sende eksperter til Genève i Schweiz for at forhandle med USA om en normalisering af forholdene i Aleppo og resten af Syrien.

Men tilsyneladende forholder Rusland sig ikke til det amerikanske krav om, at de russiske fly skal stoppe bombningerne af Aleppo.

Kort forinden sagde FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, i New York, at der bliver begået krigsforbrydelser i Aleppo, og han omtalte byen som "et slagtehus".

Tidligere på dagen blev to af Aleppos større hospitaler bombet fra luften.

En våbenhvile i Syrien, som for to uger siden blev aftalt mellem USA og Rusland, brød i sidste uge sammen. Det stod klart, da fly bombede en nødhjælpskolonne, der skulle have været inde i det østlige Aleppo med mad og medicin.

USA har anklaget Rusland for at have bombet nødhjælpskolonnen.

De sidste fem år har frontlinjen i Aleppo stort set ikke flyttet sig. Men hundredtusinder af mennesker er flygtet fra byen.

Inden borgerkrigen talte Aleppo over to millioner mennesker og var Syriens største by.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx