Af Ritzau - 25/10-16 11:07

Islamister i Pakistan dræber 60 på politiskoleIslamister i Pakistan dræber 60 på politiskole

Mindst 60 dræbt og over 100 såret ved massakre på politiskole. Islamisk Stat tager skylden.

storybild

En af de sårede politikadetter fra angrebet på en politiskole, hvor militante islamister begik en skudmassakre, som dræbte 60 og sårede over 100. (Billede: Reuters/Naseer Ahmed)

Svært bevæbnede maskerede mænd med selvmordsveste stormede ind på en politiskole og dræbte mindst 60 personer og sårede over 100, siger regeringskilder i byen Quetta i den sydvestlige provins Baluchistan i Pakistan.

Over 200 unge politielever var på stedet, da angrebet skete sent mandag (lokal tid). Nogle af de unge kadetter blev bragt på hospitalet under angrebet, som varede i fem timer.

Mange af de sårede er i kritisk tilstand. Provinsens indenrigsminister, Mir Sarfaraz Ahmed Bugti, frygter, at dødstallet vil stige yderligere.

Den militante bevægelse Islamisk Stat siger, at den står bag angrebet.

- Angrebet blev udført af krigere fra Islamisk Stat, skriver gruppens nyhedsbureau Amaq.

I august tog Islamisk Stat skylden for et angreb på sørgende i et hospital i Quetta, hvor 70 mennesker blev dræbt. Men dette angreb tog den pakistanske Taliban-fraktion Jamaat-ul-Ahrar også skylden for.

Ifølge en højtstående general har militæret i Baluchistan opfanget telefonopkald, der kunne tyde på, at den sekteriske Lashkar-e-Jhangvi-bevægelse står bag, skriver Reuters.

Baluchi-separatisters krav om større selvbestemmelse har i flere år medført uroligheder i regionen.

De militante angreb en sovesal, hvor mange kadetter lå og sov.

Flere af de sårede har skudsår eller skader efter eksplosioner, forlyder det.

- Militante styrtede direkte ind i vores bygning og åbnede ild. Vi skreg og begyndte at løbe rundt i bygningen, siger en overlevende kadet til lokale medier.

To af angriberne udløste deres selmordsveste efter skudmassakren. En tredje blev dræbt af et skud i hovedet. Der hersker usikkerhed om, hvorvidt der var flere end tre. På et tidligere tidspunkt var der rapporter om fem eller seks angribere.

En fotograf fra Reuters på stedet siger, at han så politifolk bære en teenagedreng ud, som de sagde var en af angrebsmændene, og som var blevet skudt af sikkerhedsstyrkerne.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx