Af - 25/03-15 13:17; Opdateret: 25/03-15 13:39

Viral fotoserie med vigtigt budskab, nu under anklageViral fotoserie med vigtigt budskab, nu under anklage

En stærk fotoserie om at kvinder dømmes ud fra deres påklædning er gået viralt. Men det lader til, at det er et plagiat.

Bildstrecke im Grossformat »

Serien af de stærke billeder, som du kan se i galleriet ovenfor, er for længst gået viralt. Billederne blev produceret af to kvinder fra Miami Ad School i Tyskland og lavet til NGO'en Terre des Femmes, der kæmper for kvinderettigheder.

Fotoserien er på tre billeder, der forestiller ord, der normalt relaterer til skældsord for kvinder sat i sammenhæng med dybden på en kvindes udskæring, hvor kort hendes nederdel er og højden på hendes hæle.

Viral kampagne: Sådan er du aldrig blevet vækket
Viral kampagne: Sådan er du aldrig blevet vækket

Tanken bag fotografierne er, at kvinder bliver dømt på deres udklædning uanset, hvad de har på.

- Kvinder bliver antastet hele tiden - udelukkende baseret ud fra, hvordan det ser ud. De bliver dømt af mænd, men også af andre kvinder. Vi er alt for hårde ved hinanden, og jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har læst om, at kvinder bliver voldtaget, fordi de har haft en kort nederdel på, siger Theresa Wlokka, der er en af de kreative hjerner bag serien.

Hun lavede sammen med sin makker Frida Regeheim kampagnen som del af deres uddannelse i forsommeren 2014.

Annoncerede sit nye job i et supermarked som en ægte fodboldstjerne
Annoncerede sit nye job i et supermarked som en ægte fodboldstjerne


Derfor kom det også bag på pigerne, da deres fotoserie gik viralt og de kort tid efter blev beskyldt for at have plagieret et tidligere foto med lignende budskab.

Billedet er en del af serien 'Judgements', som Pomona Lake lavede i 2013. Men Theresa Wlokka fortæller metroxpress, at hun og makkeren aldrig havde hørt om den, før de blev bekyldt for plagiat:

- Efter vores serie blev spredt på nettet hørte vi om et lignende foto og andre ideer, der har samme budskab. Selvfølgelig ville vi helst have været unikke, men vi ser det ikke som en negativ ting, at andre også har ønsket den samme ændring. Vi kæmper alle sammen den samme kamp, siger Theresa Wlokka.

Viral fodermester synger Medina for sine malkekøer
Viral fodermester synger Medina for sine malkekøer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx