Af Ritzau - 19/05-16 03:24

Telefonisk budkrig presser pris på diamant i rekordTelefonisk budkrig presser pris på diamant i rekord

Knap 400 millioner kroner kostede det at blive ejer af diamant, der nu er verdens dyreste solgt på auktion.

storybild

Auktionshuset Christie's stod bag salget af diamanten "Oppenheimer Blue", der med en hammerslagspris på 391 millioner kroner er den dyreste ædelsten nogensinde på auktion. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Don Emmert)

"Oppenheimer Blue", en stor og sjælden diamant, er onsdag blevet den dyreste ædelsten, der nogensinde er blevet solgt på en auktion.

Hammerslaget endte på hele 56,84 millioner schweizerfranc - 391 millioner kroner - efter en dramatisk budproces, beretter auktionshuset Christie's fra sin afdeling i Genève.

- Det er den dyreste ædelsten nogensinde solgt på auktion, fastslår talsmand Alexandra Kindermann over for Reuters.

Den seneste rekord lød på 48,6 millioner schweizerfranc og blev sat i november hos rivalen Sotheby's. Der var tale om "Blue Moon Diamond", som den nye ejer fra Hongkong med det samme omdøbte til "Blue Moon of Josephine".

"Oppenheimer Blue" er en firkantet, blå diamant med en vægt på 14,62 karat. Det er den største diamant af sin art til at blive udbudt på en auktion.

Tidligere har den dyre diamant tilhørt Philip Oppenheimer, der stod i spidsen for Diamond Syndicate i London. Den nye ejers identitet er ukendt.

Der udbrød jubel og klapsalver i auktionslokalet, da Rahul Kadakia, chef for ædelsten hos Christie's, slog hammeren i bordet og dermed afsluttede en 20 minutter lang telefonisk budkrig mellem to interesserede købere.

Buddene begyndte ved 30 millioner schweizerfranc for diamanten, der var hovedattraktionen ved det halvårlige auktionssalg. I perioder gik der lang tid, mellem at buddene tikkede ind.

- Disse sten sælges kun én gang i livet. Vi er nødt til at vente, lød det fra auktionarius Rahul Kadakia.

Tirsdag solgte Sotheby's en sjælden lyserød diamant for 30,8 millioner schweizerfranc til en asiatisk samler.

- Geneve-auktionerne har nået nye højder i samlet værdi. Det er helt uhørt, siger ædelstenshandleren Eric Valdieu, der har en fortid hos Christie's.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet kan næsten ingenting: Sådan...
bt.dk
Dansk stjernerytter stopper: 'Jeg har...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx