Af Lars Dinesen - 01/09-15 10:46

Thailands politi har anholdt endnu en person efter bombeThailands politi har anholdt endnu en person efter bombe

- Vi har anholdt endnu en mandlig mistænkt på grænsen til Cambodja, siger Thailands premierminister.

Bildstrecke im Grossformat »
En bombe rystede mandag Bangkok i Thailand. Mindst 19 døde og mere end 120 blev såret. Bomben eksploderede ved det hellige tempel, Erawan Templet, i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet. Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, har politi og øjenvidner oplyst til flere medier. Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet. Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde." En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Den danske ambassade i Bangkok oplyser efter kontakt til hospitaler, at der ikke er danskere blandt de sårede og omkomne efter eksplosionen i Bangkok. Thailands politichef bekræfter, at mindst ti thailændere, en kineser og en filippiner er blandt de døde, men der er endnu ikke oplysninger om de øvrige ofres nationalitet. Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), skabte et krater i jorden. En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet. Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

Politiet i Thailand, der er på jagt efter de personer, som stod bag et blodigt bombeanslag i Bangkok, har foretaget endnu en anholdelse af en mistænkt udlænding i sagen.

- Vi har anholdt endnu en mandlig mistænkt i Sa Kaeo provinsen, som ligger på grænsen til Cambodja. Han er ikke thailænder, siger Thailands premierminister, Prayuth Chan-ocha.

Myndighederne i Thailand efterlyste mandag endnu to mistænkte - en udenlandsk mand og en 26-årig thailandsk kvinde - i forbindelse med bombeangrebet i hovedstaden Bangkok 17. august.

Efterlysningerne blev udsendt, efter at politiet havde fundet materialer, som kan bruges til at lave en bombe, i en lejlighed i en forstad til Bangkok.

Hvad er det værste, du nogensinde har glemt?
Hvad er det værste, du nogensinde har glemt?

En person er anholdt lørdag mistænkt for at have tilknytning til bombeangrebet ved et tempel. Den anholdte har ikke givet myndighederne ret mange oplysninger og er alt andet end samarbejdsvillig.

Den uidentificerede udlænding, som tilbageholdes af militæret et hemmeligt sted, blev pågrebet under en ransagning lørdag i en lejlighed i en forstad i den østlige udkant af Bangkok. Manden er medlem af en bande af menneskesmuglere.

Politiets efterforskere siger, at der i lejligheden blev fundet udstyr og materialer til fremstilling af bomber samt adskillige pas.

Thailandsk politi efterlyser to nye personer for angreb
Thailandsk politi efterlyser to nye personer for angreb

- Afhøringerne har ikke bragt os meget videre, da den mistænkte ikke giver os nogen brugbare oplysninger, sagde Thailands hærchef, general Udomdej Sitabutr, til nyhedsbureauet AFP, søndag.

20 mennesker blev dræbt ved bombeanslaget, som er det værste enkeltstående angreb i Thailands historie.

Myndighederne har nedtonet spekulationerne om, at angrebet var international terrorisme.

Eksplosionen 17. august rystede Erewan-helligdommen i et travlt handelsdistrikt i det centrale Bangkok. De fleste dødsofre var kinesere.

Politiet siger, at bomben meget vel kan være gengæld for den senere tids indgreb over for menneskesmuglere.

LÆS OGSÅ: Thailands hærchef: Bombemand er meget usamarbejdsvillig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx