Af Lars Dinesen - 07/12-15 16:55

Kvinde fra skudmassakre i USA var fra islamist-skoleKvinde fra skudmassakre i USA var fra islamist-skole

Tashfeen Malik, som sammen med sin mand skød og dræbte 14, havde studeret på madrassa-skole i Pakistan.

storybild

FBI-billede

Den kvinde, som sammen med sin mand skød og dræbte 14 mennesker og sårede 21 andre i Californien i sidste uge, havde studeret på en af Pakistans mest kendte islamistiske madrassa-skoler.

- Den 29-årige Tashfeen Malik, som sammen med sin mand Syed Rizwan Farook begik massakren, deltog i 20,13 i et religiøst seminar på Al-Huda Instituttet i Multan. Det bekræfter talsmænd for instituttet, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

En talsmand for skolen siger til CNN, at Malik forekom ham som en helt normal studerende.

TV: Ægtepar der stod bag massakre havde massive våbenlagre
TV: Ægtepar der stod bag massakre havde massive våbenlagre

Malik er blandt en række militante, som har været deltager på de omstridte skoler, som får kritik for at indoktrinere elever og studerende.

Blandt andre kendte militante, som har været på madrassa-skolerne, er den mand, som ville sprænge en bombe på Times Square, Faisal Shahzad, og Khalid Sheikh Mohammed, der var med til at planlægge terrorangrebet på USA den 11. september 2001, samt "Lady al-Qaeda" - forskeren Aafia Siddiqui, som har en doktorgrad i neurologi, og som er fængslet i USA for angreb på amerikanske soldater i Afghanistan.

IS: Vores tilhængere udførte skudangrebet i Californien
IS: Vores tilhængere udførte skudangrebet i Californien

Pakistan har lovet igen og igen, at det vil slå ned på de religiøse madrassa-skoler, som er blevet beskyldt for at opdyrke intolerance og ekstremisme. Den pakistanske regering bliver af muslimske præster beskyldt for at dæmonisere religiøse ledere.

Al-Huda Instituttet i Multan har ikke nogen kendte forbindelser til ekstremistiske grupper, men nogle kritikere siger, at skolens ideologi minder om Talibans.

Avis: Gerningsmand i San Bernardino havde Syrien-kontakt
Avis: Gerningsmand i San Bernardino havde Syrien-kontakt

Faren til Syed Rizwan Farook har sagt til en italiensk avis, at hans søn støttede Islamisk Stats ideologi og var "fikseret" på Israel.

Præsident Barack Obama sagde i en direkte tv-tale mandag, at skudmassakren i Californien bliver efterforsket som terror. Den amerikanske leder kalder angrebet "en terrorhandling med det formål at dræbe uskyldige mennesker".

LÆS OGSÅ: TV: FBI efterforsker massakre i Californien som terror

LÆS OGSÅ: CNN: Kvinde bag massakre sværgede troskab over for IS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx