Af - 26/07-15 21:10; Opdateret: 26/07-15 21:36

Betalte 370.000 kroner for at halshugge berømt løveBetalte 370.000 kroner for at halshugge berømt løve

En menneskejagt er gået i gang i Zimbabwe.

Der gik et ramaskrig igennem Zimbabwe, da en af Afrikas mest berømte løver Cecil blev fundet myrdet tidligere på måneden.

Nu har det udviklet sig til en regulær menneskejagt, efter det er kommet frem, at Cecil blev fundet halshugget, og at en spanier ifølge myndighederne har betalt 50.000 euro (373.000 kroner, red.) for at få lov at slå løven ihjel. Den 13-årige Cecil havde en GPS monteret, hvilket betyder, at myndighederne kan se, hvordan løven blev lokket ud af reservatet, hvor jagt er lovligt.

Løve springer gennem bilvindue og dræber kvinde
Løve springer gennem bilvindue og dræber kvinde

Her blev løven angiveligt skudt med en bue og pil, hvorefter der gik 40 timer, inden den spanske jæger skød den sårede løve med en riffel, pelsede ham og skar hovedet af ham.

Den hovedløse krop blev fundet uden for byen Hwange.

- Cecils død er en tragedie. Ikke blot fordi han var et symbol for Zimbabwe, men også fordi hans seks unger nu er dødsdømte, da en ny han ikke vil acceptere dem, siger Johnny Rodrigues, der er leder af en Task Force i Zimbabwe, der beskytter dyrelivet til The Guardian.

- Vi har anholdt de to personer, der fulgte jægeren, men vi mangler stadig at få fingre i ham. Han er spanier, fortsætter Johnny Rodrigues.

Det er vældig populært at nedlægge en løve og fragte hovedet med sig hjem til Europa. Fra perioden 2007-2012 skulle spanske jægere have fragtet 450 løvehoveder med sig hjem til Spanien.

Mugabe fylder 91: Serverer grillet elefant og løve for 718.000 kroner
Mugabe fylder 91: Serverer grillet elefant og løve for 718.000 kroner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx