Af Jeppe Pedersen - 21/10-17 09:35

Familien ledte efter Jimmy i et halvt år: Lå i kølerum lige ved siden afFamilien ledte efter Jimmy i et halvt år: Lå i kølerum lige ved siden af

Takket være en bommert hos svensk politi savnede familien svar i flere måneder.

storybild

Stockholms og Uppsalas politi fik ikke arbejdet godt nok sammen, og derfor lå Jimmy Granberg et halvt år i et kølerum hos Stockholms politi, uden at nogen vidste det. (Billede: TT NEWS AGENCY)

En svensk familie ledte i over et halvt år efter deres kære Jimmy. Til deres store forfærdelse fandt de ud af, at politiet havde haft ham liggende i et kølerum i al den tid.

Det skriver Aftonbladet på baggrund af deres mini-dokumentarfilm 'Ukendt Mand 189925'.

Den 33-årige Jimmy Granberg forsvandt, lige efter han havde besøgt sin søster i byen Bålsta i Uppsala 11. februar. Familien slog alarm, da de ikke kunne få fat på deres kære, og de indledte via sociale medier, medierne og politiet i Uppsala en stor eftersøgning.

Faktisk var Jimmy Granberg blevet fundet død i en garage i Stockholm blot to dage efter, han besøgte sin søster. Han havde dog ingen identitespapirer på sig, og selv om både hans fornavn og stjernetegn var tatoveret på halsen, kunne politiet ikke identificere ham. Derfor lagde Stockholms politi ham til hvile i et kølerum, indtil de kunne finde pårørende.

Stockholms politi lavede en eftersøgning af pårørende, men her gik det grueligt galt.

I rapporten kom retsmedicineren til at tælle vægten fra båren med i Jimmys vægt, og derfor efterlyste politiet pårørende til en kraftig mand på 152 kilo. Jimmy vejede 97 kilo.

TIlbage i Uppsala oplyste politiet, at familien ikke behøvede at lave en rapport på deres savnede Jimmy, da han allerede var i Uppsala politis kriminalregister, og derfor vidste de, hvad de skulle lede efter. Han var på prøveløsladelse for noget narkokriminalitet fra 2016.

Politiets efterlysning indeholdt dog ikke noget fyldigt signalement, og samtidig kontaktede politiet i Uppsala angiveligt ikke politiet i Stockholm, selv om Jimmy Granberg altså blev fundet i Stockholm.

Det var først, da organisationen Missing People lavede en eftersøgning, at Stockholms politi fandt ud af, at den person, familien savnede, var ham, de havde haft liggende i deres kølerum i et halvt år.

»En kollega kontaktede organisationen Missing People og bad dem om at gennemgå alle deres anmeldelser om forsvundne personer fra foråret, og så fandt de Jimmy,« siger politiinspektør Mats Kemi ved Stockholms politi til Aftonbladet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Blev kendt som Mini Me: Austin...
bt.dk
Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx