Af - 22/08-13 09:55; Opdateret: 04/09-13 07:23

Dansk trend til nyfødte forbudt i SkåneDansk trend til nyfødte forbudt i Skåne

Det er blevet populært at give nyfødte hæklede blæksprutter. Men det kan være farligt, mener man i Sverige.

storybild

Lorry bragte i foråret et indslag om Spruttegruppen, der er en dansk inititiv, som indsamler hæklede blæksprutter til for tidligt fødte. Men i Sverie mener man, at sprutterne kan blive til bakteriebomber for de små. (Billede: Lorry)

En dansk trend med at give for tidligt fødte babyer hæklede blæksprutter bliver nu forbudt i Skåne.

På Universitetssygehuset i Skåne mener man, at de hæklede blæksprutter udgør en sundhedsrisiko for de små.

- Et tøjdyr kan samle bakterier og skabe risiko for infektioner. Hvis vi skal lade børnene have blæksprutterne, så ville vi være nødt til at vaske dem dagligt, og det har vi ikke mulighed for at tilbyde, siger chef for neonatalafdelingen på Universitetssygehuset i Skåne Berit Paul til TV 4 Nyhederne i Malmö.

Seks andre afdelinger i Sverige har sagt nej til at give blæksprutterne til de nyfødte. Flere end 18 afdelinger har dog - ifølge 'Spruttegruppen' i Danmark - sagt ja til blæksprutterne.

I Danmark har man i længere tid givet hæklede blæksprutter til for tidligt fødte. Initiativet 'Spruttegruppen' indsamler hæklede blæksprutter til babyerne på landets 17 neonatalafdelinger.

Der er dokumentation for, at sprutterne giver tryghed til de små, fordi fangarmene minder om navlestrengen og dermed om tiden i livmoderen. Eksempelvis kan man direkte aflæse effekten på barnets hjerterytme, som bliver mere jævn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennislegende stikker til forelsket...
bt.dk
Skuespillerinde skal skilles fra sin...
bt.dk
Vild pris: Rigmand har købt et af...
bt.dk
Verdensstjerne: Sådan er kronprins...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx