Af - 08/04-15 22:06

USA raser efter endnu en hvid betjent har skudt en sort mandUSA raser efter endnu en hvid betjent har skudt en sort mand

Betjenten er efterfølgende blevet fyret og anklaget for mord, efter en video af episoden er kommet frem.

Bildstrecke im Grossformat »

Endnu en episode med en hvid politibetjent, der skyder en sort mand, har rystet USA. Lørdag blev den 50-årige Walter Scott dræbt, da han angiveligt forsøgte at flygte, efter han var blevet stoppet med en defekt baglygte på bilen.

Hændelsen blev filmet af en forbipasserende, og videoen viser, at betjenten Michael Slager affyrer otte skud efter den 50-årige Walter Scott, der fremstår ubevæbnet. På baggrund af det er Michael Slager blevet fyret og anklaget for mord, skriver New York Times.

Den chokerende episode har ført til protester i byen North Charleston i staten South Carolina, hvor Walter Scott blev skudt. Her gik folk på gaden med bannere, hvor der blandt andet stod, at sorte mennesker er ligesom hvide, og at man skal "stoppe racistisk politi-terror".

- Det er på tide at vi står sammen. Det her handler ikke kun om sorte menneskers liv, men om alle menneskers, fortalte en af protestanterne ifølge USA Today.

Sort mand stoppet for defekt baglygte - her bliver han skudt
Sort mand stoppet for defekt baglygte - her bliver han skudt

Dansk ekspert: Der vil ske forandringer hos politiet i Ferguson
Dansk ekspert: Der vil ske forandringer hos politiet i Ferguson

På Twitter blev hashtagget #WalterScott brugt 243.000 gange på et døgn, og flere prominente amerikanere har udtrykt sig om episoden på det sociale medie. Det gælder også South Caolinas senator, der kalder episoden "fuldstændig unødvendig".To betjente skudt foran politistation i Ferguson - Den ene ramt i ansigtet
To betjente skudt foran politistation i Ferguson - Den ene ramt i ansigtet

Det er blandt andet videoen, der har skabt en del debat. I politirapporten lyder det, at Michael Slager over radioen fortæller, at han har skudt den 50-årige Walter Scott, fordi han tog betjentens strømpistol. Videoen sår dog tvivl ved den forklaring.

Det har den afdøde Walter Scotts familie også bidt mærke i, og faren fortæller til NBC, at han er sikker på, at det ville have været en helt anden episode, hvis det ikke var blevet optaget.

- Så ville det aldrig være kommet frem i lyset. De ville have fejet det ind under gulvtæppet, ligesom de gjorde med mange andre sager, siger Walter Scott Senior.

LÆS OGSÅ: Obama støtter beslutning om at rense Ferguson-betjent

LÆS OGSÅ: Politimand fra Ferguson-drab frifindes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx