Af - 19/10-16 13:37

SMASK: Klovn skulle aldrig have skræmt Mattias og hans bedstemorSMASK: Klovn skulle aldrig have skræmt Mattias og hans bedstemor

Svenske Mattias Roos var ude og gå søndagstur med sin 80-årige bedstemor, da en klovn ville skræmme dem. Barnebarnet blev så forskrækket, at han slog klovnen i gulvet.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Det der skulle have været en stille og rolig søndagstur for 24-årige Mattias Roos og hans 80-årige mormor endte i et dramatisk møde med en maskeret klovn.

Den sprang nemlig pludselig frem fra en busk, da Mattias Roos var i gang med at hjælpe sin bedstemor indenfor.

Og det fik Mattias Roos til at reagere promte. Han slog nemlig klovnen i gulvet med et knytnæveslag.

- Jeg blev bange, vendte rundt og ramte ham direkte, fortæller Mattias Roos til svenske Expressen.

Herefter løb klovnen hurtigt sin vej. Mattias Roos vurderer, at klovnen maks har været 15 år gammel. Han understreger, at han handlede i selvforsvar, og at det ikke var hans intention, at klovnen skulle komme til skade.

- Det føles ikke godt, at jeg gjorde det, siger Mattias Roos og forklarer, at han er irriteret over, at klovnen valgte at skræmme hans 80-årige mormor.

- Hun kan ikke gå uden rollator eller hjælp. At nogen hopper frem og skræmmer hende sådan, kan jo ende på hvilken som helst måde, fortæller Mattias Roos.

Han har skrevet om episoden i et Facebookopslag, som er blevet delt over 3000 gange.

Han håber på, at man snart kan se en ende på de mange klovneepisoder, hvor folk bliver skræmt for vis og sans.

Jysk klovn rev 74-årig kvindes bildør op: Det fortrød han hurtigt
Jysk klovn rev 74-årig kvindes bildør op: Det fortrød han hurtigt

Nu hærger klovnene i Aarhus: Biler må undvige - hopper rundt i trafikken
Nu hærger klovnene i Aarhus: Biler må undvige - hopper rundt i trafikken

Øksebevæbnet klovn skyld i bilulykke i Nordsjælland
Øksebevæbnet klovn skyld i bilulykke i Nordsjælland

Politiet advarer klovnene: Tænk jer godt om - for ellers…
Politiet advarer klovnene: Tænk jer godt om - for ellers…


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx