Af - 24/05-17 16:48

'Trak søm ud af børns øjne': Hjemløs helt er ikke længere hjemløs'Trak søm ud af børns øjne': Hjemløs helt er ikke længere hjemløs

Den arbejdsløse og hjemløse murer Stephen Jones belønnes nu for sit heltemod, da han reddede adskillige liv efter koncert-massakren.

35-årige Stephen Jones er de seneste døgn blevet hyldet som helt, efter han reddede adskillige menneskers liv under og efter selvmordsangrebet i Manchester Arena.

22 mennesker døde, men hvis det ikke havde været for den hjemløse murer, havde dødstallet været endnu højere. Det skriver 9news.com.

Ved 22.30-tiden mandag aften sov han på en gade nær Manchester Arena, da den 22-årige universitetsstuderende Salman Abedi detonerede en hjemmelavet sømbombe i arenaens foyer.

Far til formodet Manchester-bombemand: Min søn er uskyldig
Far til formodet Manchester-bombemand: Min søn er uskyldig

Stephen Jones løb straks mod stedet, og da han nåede frem blev han mødt af det grufulde syn af mødre, der grædende sad med deres hårdt kvæstede og livløse børn i skødet, fortæller han til ITV.

Han begyndte straks at hjælpe de sårede mennesker så godt, han kunne.

- Vi var nødt til at trække søm og glasskår ud af deres arme og ansigter, siger Stephen Jones.

Ifølge britiske medier havde flere fået søm i øjnene.

Vær ærlig når du taler om terror med dine børn
Vær ærlig når du taler om terror med dine børn

Nu bliver han belønnet for sit mod og sin medmenneskelighed af millionæren David Sullivan, som bl.a. er medejer af fodboldklubben West Ham i London.

Da han hørte om den hjemløse og arbejdsløse murers dåd, efterlyste han ham på Twitter, fordi han vil give ham en lejlighed, hvor han kan bo gratis i et halvt år og få sit liv på ret køl. Og det lykkedes i går for rigmanden at komme i kontakt med ham.

20 af ofrene for bombeangreb har skader på vitale organer
20 af ofrene for bombeangreb har skader på vitale organer


'Tak til alle involverede, I har hjulpet med at ændre en mands liv', skriver Sullivan bl.a. i tweetet.

Der er også godt nyt for en anden hjemløs, nemlig Chris Parker, der tiggede penge af koncertgængerne, da de forlod Manchester Arena, og derfor var helt tæt på eksplosionen, da terroristen detonerede sin bombe.

Heroiske hjemløse hyldes for indsats under Manchester-angreb
Heroiske hjemløse hyldes for indsats under Manchester-angreb

Han fortalte i går om den frygtelige oplevelse, da han måtte tage sig af en pige, der mistede begge sine ben ved angrebet.

Efter hans historie er gået verden rundt, har hans mor nu opsøgt ham for at hjælpe ham.

De to mistede kontakten for nogle år siden, og hun havde ingen anelse om, at han var hjemløs og i store, personlige problemer. Det vil hun nu lave om på, siger hun til britiske medier.

- Det går ham skidt, men han har et hjerte af guld. Jeg er så stolt af, hvor tapper han var, og at han forsøgte at hjælpe folk, siger hun ifølge Daily Mail.

Chris Parker fortalte tirsdag til verdenspressen, at han blev blæst omkuld af eksplosionen, og da han kom til sig selv igen - forholdsvist uskadt - løb han hen mod de kvæstede for at hjælpe i stedet for at flygte fra stedet.

LÆS OGSÅ: Ariana Grandes mor hjalp skræmte fans efter angreb

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx