Af - 12/04-16 18:42

Lisa blev reddet fra skjult sygdom af hunden MarleyLisa blev reddet fra skjult sygdom af hunden Marley

En 37-årig britisk mor takker tiårig hund for sit liv.

Bildstrecke im Grossformat »

En bullterrier opsnusede en skjult kræftsygdom hos sin ejer Lisa. Nu er hun i behandling og ser ud til at komme sig fuldstændig.

Det skriver britiske Nottingham Post.

Den 37-årige Lisa Johnson fra Storbritannien mener, at hun alene kan takke sin 10 år gamle tæve for at hun nu er i bedring efter brystkræft. Kvinden fik nys om, at der var noget galt, da familiens hun begyndte at klæbe til hende overalt. Både i køkkenet, stuen og hvorend hun gik.

- Det eneste tidspunkt, hvor hun tidligere har opført sig sådan, var da jeg var gravid. Og det vidste jeg med sikkerhed, at jeg ikke var, siger hun til den britiske avis.

Gøende hund redder heste fra at brænde inde
Gøende hund redder heste fra at brænde inde

Lisa anede derfor uråd og fortalte sin mand, at der var noget galt. Hun begyndte at kontrollere sig selv og opdagede ændringer i vævet i brysterne. Derefter gik turen til lægen, og derefter hospitalet.

Marley havde ret, der var noget galt.

Den 37-årige mor har tidligere haft kræften tæt inde på livet. I sine tyvere mistede hun sin mor til cancer, desuden var svigermoren også et offer for brystkræft.

- Det var som om at historien gentog sig, fortæller Lisa, der er mor til den syvårige Thea, femårige Effy og treårige Freddie.

- Det første jeg tænkte var: Skal jeg dø? Det var en forfærdelig tanke, og jeg vil ikke have mine børn til at vokse op uden mor, fortæller hun.

Natalie og Kim ledte efter ulv - redder udsultet hund
Natalie og Kim ledte efter ulv - redder udsultet hund

Lisa fik stillet diagnosen i januar 2015, men er nu ved at komme ud på den anden side. Ved det sidste lægetjek lød beskeden på en frikendelse for kræftceller for den 37-årige mor.

Rejsen mod den gode nyhed har blandt andet involveret kemoterapi, fjernelse af begge bryster, samt en efterfølgende rekonstruktion. I dag er hun overbevist om, at hun ikke ville være her endnu, hvis det ikke havde været for hunden Marley.

- Jeg ved, at det lyder lidt syret eller tosset, men min hund hjalp mig til at opdage det. Jeg har efterfølgende læst mig til, at det ikke er mig, der er langt ude, og så er det god omtale for Staffere (Marleys race, der er en form for muskelhund red.), de får ofte et dårligt navn, siger Lisa Johnson til den britiske avis.

En ekspert i husdyr, Anne Carter, fra Nottingham Trent University forklarer, at hundes skarpe lugtesans kan registrere ændringer i ejerens duft.

LÆS OGSÅ: Rottweiler-familie redder 80-årig kvinde

LÆS OGSÅ: Linse Kessler: Jeg redder hunde 2-3 gange om ugen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx