Af Ritzau - 26/10-16 19:41; Opdateret: 27/10-16 04:45

To skælv ryster det centrale Italien 60 dage efter tragedieTo skælv ryster det centrale Italien 60 dage efter tragedie

Kraftigt jordskælv har ramt det centrale Italien onsdag aften. En 73-årig mand er død, efter han fik et chok.

storybild

Et jordskælv rystede i august det centrale Italien. Skælvet kostede knap 300 mennesker livet. Onsdag aften har et nyt, men svagere skælv ramt i regionen. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Tiziana Fabi)

Et kraftigt jordskælv har onsdag aften rystet den centrale del af Italien med en styrke på 6,0.

Det oplyser Italiens geologiske institut og det amerikanske USGS.

Skælvet ramte, blot to timer efter at et andet skælv ramte området med en styrke på 5,4.

Dermed er det andet skælv markant kraftigere end det første. Det er også næsten på niveau med et skælv for to måneder siden, der ramte med en styrke på 6,2 og kostede knap 300 mennesker livet.

Skælvene har ramt nær Perugia, og begge kunne mærkes i Rom. Hovedstaden ligger mere end 100 kilometer væk fra skælvenes epicentre.

Det italienske nyhedsbureau Ansa skriver, at folk i området strømmede ud på gaderne efter det første skælv kort efter klokken 19, mens myndighederne blev bestormet af opkald fra bekymrede borgere.

Ifølge Ansa er en 73-årig mand i byen Tolentino død, efter at han fik et hjertestop på grund af chok. Det oplyser det lokale politi ifølge nyhedsbureauet dpa.

Dermed er han det første bekræftede dødsoffer - omend indirekte - i forbindelse med onsdagens jordskælv.

Italienske medier beretter desuden om flere kvæstede, mens de materielle skader af flere borgmestre omtales som omfattende og "apokalyptiske", skriver dpa.

Det er blandt andet gået ud over et kirketårn, et fængsel og tre hospitaler i området. Patienterne modtager ifølge myndigheder i Marche-regionen behandling på andre hospitaler, mens de indsatte i fængslet er blevet forflyttet til andre fængsler.

Byen Castelsantangelo sul Nera ligger nær epicentret for det første skælv, og borgmesteren fortæller, at bygninger er kollapset, og at strømmen er gået.

- Vi har ingen meldinger om døde, men vi famler i mørket og øsende regn, sagde borgmester Mauro Falcucci til Ansa sent onsdag.

Byen ligger cirka 90 kilometer fra nogle af de byer, der blev ramt hårdest af et jordskælv 24. august.

Her mistede knap 300 mennesker livet, da et skælv midt om natten rystede Italien med en styrke på 6,2.

Redningshold fra myndighederne er blevet sendt til den ramte region og er sent onsdag ved at komme frem til de isolerede landsbyer i området.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx