Af - 11/11-16 12:02

Putins avis: Trumps sejr forhindrer 3. VerdenskrigPutins avis: Trumps sejr forhindrer 3. Verdenskrig

Ifølge en analyse i et russisk statsmedie er valget af Donald Trump som ny amerikansk præsident med til at sikre verdensfreden.

storybild

Vladimir Putin overværer affyringen af et missil under en øvelse (Billede: Itar Tass)

Donald Trumps sejr i den netop overståede amerikanske valgkamp kan være med til at skabe stabilitet og fred i verden. Faktisk kan valget af den 70-årige milliardær som amerikansk præsident have forhindret Tredje Verdenskrig.

Sådan lyder analysen i det russiske statsejede medie, Sputniknews.

Under overskriften ‘Trumps sejr forhindrede tredje verdenskrig' vurderer tidligere højtstående embedsmand i det tyske forsvarsministerium, Willy Wimmer i artiklen, at en truende krig er afværget.

Rusland: Ja - vi havde kontakt til Trump under valgkampen
Rusland: Ja - vi havde kontakt til Trump under valgkampen

Forsvarsminister: Truslerne mod Danmark vokser
Forsvarsminister: Truslerne mod Danmark vokser

- Jeg blev lettet som aldrig før, for jeg har på fornemmelsen at denne afgørelse har redet os for en stor krig. Jeg tror, at den nye amerikanske præsident i modsætning til hans forgænger er klar til et rimeligt, gennemførligt og troværdigt samarbejde med andre lande i verden - det giver mig håb, siger Willy Wimmer til Sputnik.

Analysen fra den tidligere tyske top-embedsmand går dermed stik imod reaktioner fra mange steder i verden, hvor det eksempelvis frygtes, at Donald Trumps adgang til atomvåben kunne føre til en krig med Nordkorea.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx