Af Ritzau - 31/10-16 02:04

Jordskælv i Italien har gjort over 25.000 hjemløseJordskælv i Italien har gjort over 25.000 hjemløse

Myndigheder i Italien begræder tabet af kulturarv, men glæder sig over, at ingen er døde efter nyt jordskælv.

storybild

Jordskælvet er gået hårdt ud over byen Norcia og flere andre byer i Marche-regionen. (Billede: Scanpix/Filippo Monteforte)

Omkring 25.000 indbyggere i den italienske region Marche er blevet hjemløse, efter at et jordskælv søndag morgen ramte området.

Det anslår regionens præsident og tilføjer, at et stort antal indbyggere i naboregionen Umbrien også står uden tag over hovedet, skriver dpa.

Der er ikke meldinger om nogen dødsfald efter jordskælvet, der blev målt til en styrke på 6,5. Det er det kraftigste skælv i Italien siden 1980.

Indbyggere, der ikke kan eller tør sove i deres hjem, overnatter natten til mandag i telte og lejre, som er etableret i kystbyen Civitanova ud til Adriaterhavet.

Borgmester Tommasso Corvatta betegner situationen som en "epokegørende migration".

Omkring 20 personer blev kvæstet ved jordskælvet, der er det tredje store i området den seneste tid.

I august mistede næsten 300 mennesker livet i et jordskælv, der ikke var helt så kraftigt, men som gik hårdt ud over en række byer.

Denne gang er flere middelalderbyer heller ikke blevet forskånet. I Norcia er to historiske kirker styrtet sammen, og derudover er der meldinger om tusindvis af andre skader på historiske bygninger, beretter kulturministeriet.

- I dag, heldigvis kan man sige, græder vi over tabet af vores kulturarv og ikke de døde, siger Antonia Pasqua Recchia, generalsekretær i kulturministeriet i Rom, til dpa.

Italiens premierminister, Matteo Renzi, lover, at regeringen vil "gøre alt" for at hjælpe med at genopbygge området. Han håber samtidig på international hjælp til arbejdet.

Flere af ofrene vil blive sendt på hotel på statens regning, fordi det er for koldt i området til at lade dem sove i telte, fortæller han.

Omkring 15.000 indbyggere står natten til mandag fortsat uden strøm, og mange mangler også rent vand ifølge de civile beredskabsmyndigheder.

Pave Frans, der mandag er i Sverige, oplyser, at han "beder for de kvæstede og ramte familier."

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx