Af Ritzau - 11/03-17 22:34; Opdateret: 12/03-17 00:20

Trumps regering bad anklager sige op - nu er han fyretTrumps regering bad anklager sige op - nu er han fyret

Preet Bharara, som var anklager i et New York-distrikt, er fyret. Trumps regering havde krævet hans opsigelse.

storybild

- Jeg har ikke sagt op. For kort tid siden blev jeg fyret, skriver Preet Bharara, som fik jobbet som New York-anklager under tidligere præsident Barack Obama, på Twitter. Trump havde krævet hans opsigelse (arkivfoto). (Billede: Scanpix/Spencer Platt)

En højt profileret anklager i New York er blevet fyret efter at have trodset en anmodning fra Det Hvide Hus, der havde krævet hans og 45 kollegers opsigelse.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Preet Bharara bekræfter på Twitter, at han er fyret.

- Jeg har ikke sagt op. For kort tid siden blev jeg fyret, skriver Bharara, som fik jobbet under tidligere præsident Barack Obama.

Justitsminister Jeff Sessions bad således fredag eftermiddag de 46 tilbageværende advokater, som er udpeget af Obama, om at træde tilbage.

Da Preet Bharara, som har tjent som anklager på Manhattan siden 2009, nægtede at efterkomme kravet fra Det Hvide Hus, blev han altså fyret.

- At være amerikansk anklager i New Yorks sydlige distrikt vil for altid være det største i mit arbejdsliv, skriver Bharara på Twitter lørdag.

New Yorks sydlige distrikt omfatter Manhattan, Bronx og områder nord for millionbyen New Yorks centrum.

Fyringen har sendt chokbølger gennem New Yorks juridiske og politiske kredse, skriver The Wall Street Journal.

Preet Bharara overtog jobbet, da finanskrisen var på sit højeste. Han opnåede anseelse på sager om insiderhandel og korruption og er i løbet af de seneste otte år blevet en ualmindeligt indflydelsesrig profil i byen.

Det verdenskendte magasin Time har tidligere bragt et portræt af ham på forsiden: "Denne mand knalder Wall Street".

Ifølge en unavngiven kilde tæt på sagen har ingen af de andre 45 anklagere, som er blevet bedt om at træde tilbage, nægtet.

Selv om det ikke er ualmindeligt, at en ny regering ønsker at udskifte de anklagere, der er blevet udpeget under den tidligere administration, var fredagens anmodning overraskende i Preet Bhararas tilfælde.

I november mødtes præsident Donald Trump således med Bharara i Trump Tower og bad ham om at blive i sin stilling. Det fortalte Preet Bharara journalister på det tidspunkt.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx