Af - 07/11-16 16:37

Folk raser over denne Toblerone: Kan du se hvorfor?Folk raser over denne Toblerone: Kan du se hvorfor?

Der er noget, der ikke er som det skal være.

Bildstrecke im Grossformat »

Britiske brugere på Reddit er i oprør over en særlig stang chokolade, der er nemlig noget galt med antallet af chokoladetoppe.

En britisk mand ville en søndag eftermiddag have sig en bid lækker Toblerone, men da han havde taget den første trekant af den populære chokolade kom han til at se nærmere på den kantede chokoladestang. Noget var ikke som de at skulle være.

Antallet af toppe er nemlig ikke som i andre lande, og efter billedet blev delt på Reddit, så er det Tobleronens mærkværdige udseende, der har været det helt store taleemne på debatsidens britiske underafdeling.

Den fotograferede chokoladebar har nemlig kun ni toppe. Billedet er taget efter fotografen brækkede den første chokoladetrekant af.

10 kendte logoer med skjulte betydninger
10 kendte logoer med skjulte betydninger

Der er dog ikke tale om en lys chokolademutant eller et mærkværdigt kopiprodukt. Faktisk har chokoladeproducenten bag den ikoniske schweizerchokolade en god forklaring på, hvorfor man kan støde på den ni-toppede chokoladestang i Storbritannien, og kun i Storbritannien.

Det skriver avisen 20 Minuten fra Schweiz.

I resten af verden, inklusiv Danmark (Ja, vi har testet på redaktionen.), er der nemlig 12 toppe i pakningen med 100 gram Toblerone og hele 15 toppe i 200-gramspakningen. Det er de to mest gængse pakker på slikhylderne.

Men den særlige britiske Toblerone har kun 9 chokoladetrekanter på stribe, og den vejer 150 gram. Det er kun lige så der kan stå 'T-O-B-L-E-R-O-N-E.'

20 Minuten har kontaktet det amerikansk-ejede Mondelez, der ejer Toblerone-brandet for at få en forklaring.

Her er 15 berømte logoers hemmelige budskaber
Her er 15 berømte logoers hemmelige budskaber

Ifølge en talskvinde, så er der en naturlig forklaring på chokoladestangen, der ser sær ud i manges øjne. Tobleronen med ni toppe er nemlig lavet på bestilling til lavprismarkedet Poundland, der sælger langt de fleste af deres varer til blot ét britisk pund. I stil med de danske Tiger-butikker.

Og her var de britiske handelsmænd mest interesserede i, at man holdt prisen nede. Derfor har man siden september 2016 kunne støde på den nitoppede Toblerone i lavprismarkedet.

- Prisen er et relevant salgsargument, så vi har valgt at lave færre toppe. Embalagen bliver stor, men der er mindre chokolade i, siger talskvinden ærligt til 20 Minuten.

LÆS OGSÅ: TV: Har du spist Toblerone forkert hele livet? Se svaret her

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Camilla Miehe-Renard: Vores...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx