Af - 10/01-17 20:39

Dansk nynazist tiltalt for overfald på flygtningefamilie: Nu håner han rettenDansk nynazist tiltalt for overfald på flygtningefamilie: Nu håner han retten

Danskeren er tiltalt for at have overfaldet en flygtningefamilie fra Afghanistan med slag og peberspray, men nu nægter han at møde op i retten.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du har oplysninger i sagen, eller du kender den pågældende dansker, kan du sende en email til jbl@mx.dk

Mandag skulle den selverklærede danske nationalsocialist, LM, havde været for retten i den østrigske by Neunkirchen, hvor han var tiltalt for at have angrebet en flygtningefamilie fra Afghanistan med peberspray og en totenschläger.

Men da retten blev sat, manglede den 35-årige danske hovedperson, der ikke var mødt op. I stedet havde han sendt en email til sin advokat om, at han ikke havde i sinde at møde op til retssagen, da han tidligere var blevet idømt indrejseforbud i Østrig på grund af nynazistiske ytringer.

Sverige gav 64.000 personer opholdstilladelse i 2016
Sverige gav 64.000 personer opholdstilladelse i 2016

Danskerens udeblivelse betyder, at retten ikke kan behandle sagen mod ham, og dermed må den afghanske familie og deres børn se langt efter, at deres formodede voldsmand bliver idømt en straf.

Østrigske Norbert Mang arbejder som integrationskonsulent for den afghanske familie, og han kom også til skade ved overfaldet.

Han kalder udeblivelsen fra retten for en 'farce'.

- Han udnytter desværre systemet, og han gør lige. hvad der passer ham, siger Norbert Mang til Metroxpress.

55.000 afviste asylansøgere forlader Tyskland
55.000 afviste asylansøgere forlader Tyskland

Overfaldet skete i oktober 2015 på togstationen i Breitenstein, og få timer efter angrebet blev danskerens lejlighed i byen Schottwien stormet af Einsatzkommando Cobra, der fungerer som Østrigs anti-terrorkorps.

Her beslaglagde de en række effekter, som de mente knyttede ham til angrebet, og efterfølgende udpegede den afghanske familie og Norbert Mang ham som gerningsmanden.

Kort inden overfaldet var den dengang 34-årige dansker blevet løsladt fra en to år lang delvist betinget dom for at sprede nynazistisk propaganda i Østrig, hvor nazisme er forbudt.

Udlændingedebat kan øge risiko for højreekstremistisk angreb
Udlændingedebat kan øge risiko for højreekstremistisk angreb

Her forklarede hovedvidnet for anklagemyndigheden, at der ikke var nogen tvivl om, at danskeren var nynazist.

- Han ville have genindført centrale dele af nationalsocialismen igen, lød det ved den lejlighed fra dataspecialist og ekspert i nazistiske bevægelser på internettet, Uwe Sailer, ifølge det østrigske nyhedsbureau APA.

Hvis du har oplysninger i sagen, eller du kender den pågældende dansker, kan du sende en email til jbl@mx.dk

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx