Af Jesper Larsen - 19/08-17 12:16

Mystiske blå hunde vækker vrede: Det er chokerende!Mystiske blå hunde vækker vrede: Det er chokerende!

Efter flere blå hunde er blevet observeret i et industriområde i udkanten af den indiske millionby Mumbai, slår en dyreværnsorganisation nu alarm.

storybild

Indtil videre er fem helt blå hunde blevet set i et industriområde i udlkanten af Mumbai, og ifølge dyreværnsorganisationen Navi Mumbai Animal Protection Cell (NMAPC), tyder det på, at baggrunden for misfarvningerne skal findes hos de fabrikker, der ligger i området og leder urenset spildevand ud i Kasadi-floden.

- Det er chokerende at se, hvordan hvide hunde er blevet farvet blå. Vi har set mindst fem af dem, siger formanden for NMAPC, Arati Chauhan, til Hindustan Times.

Gadehundene leder ofte efter mad i Kasadi-floden, og her kommer de i kontakt med de kemikalier, der misfarver deres pels og gør dem lyseblå.

Industriområdet har omkring 1000 medicin-, mad- og maskinfabrikker, og en måling af vandkvaliteten i floden har vist, at koncentrationen af ilt i vandet var op mod 15 gange højere, end hvad fisk kan overleve i. Derudover blev der fundet en høj koncentration af klor, der ødelægger naturen og vandmiljøet.

Efter dyreværnsorganisationen tog billeder af de blå hunde, sendte de en klage til Maharashtra Pollution Control Board, der er ansvarlig for at overvåge forurening i området. Og billederne af de misfarvede hunde har nu fået dem til at udpege et firma i området, som den mulige synder, ligesom de har spærret adgang til floden af.

Firmaet er blevet beordret til at rense vandet for blå farve inden for syv dage.

- Vi har advaret firmaet og bedt dem om at sørge for at noget lignende ikke gentager sig, siger talsmanden for Maharashtra Pollution Control Board, Jayavant Hajara, til Hindustan Times.

Selvom dyreværnsorganisationen glæder sig over, der bliver taget affære i sagen, så undrer de sig over, det ikke er sket tidligere.

- Indtil videre har vi kun set blå hunde, men vi ved ikke, om fugle, reptiler og andre dyr er kommet til skade eller er døde på grund af de kemikalier, der bliver udledt i luften, siger Arati Chauhan.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Indbyggere kæmpede med kræft og...
bt.dk
Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Bendtners store kærlighed på...
bt.dk
Politiet modsiger Qvortrups nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx