Af - 01/12-13 20:49

Fire døde i tog-ulykke – det kunne være gået langt værreFire døde i tog-ulykke – det kunne være gået langt værre

Et tog blev afsporet i New York i går, tilsyneladende fordi det kørte for stærkt. Det kunne være gået meget værre end fire døde.

storybild

Afsporingen skete tæt på stationen Spuyten Duyvil (til højre i billedet), hvor toget dog ikke skulle stoppe. (Billede: Polfoto/AP/Edwin Valero)

Fire døde, og 67 blev såret – heraf 11 alvorligt – da et tog i morges blev afsporet i New York-bydelen Bronx i USA. Det kunne imidlertid være gået meget værre, hvis der havde været flere passagerer ombord.

»På en arbejdsdag med toget fyldt op, ville det have været en kolossal katastrofe,« vurderer brandvæsnets talsmand Salvatore Joseph Cassano.

Metrotog afsporet i New York: 4 dræbt og 63 kvæstet
Metrotog afsporet i New York: 4 dræbt og 63 kvæstet

Der er endnu ingen officiel forklaring på, hvorfor toget blev afsporet, men meget tyder på, at toget kørte alt for hurtigt i et skarpt sving.

Togføreren, der selv er blandt de sårede, har ifølge CNN forklaret efterforskere, at han aktiverede bremserne. Alligevel hævder en af toglinjens faste passagerer Frank Tatulli, at toget kørte med højere fart end normalt i det skarpe sving.

Undersøgelse på vej
»Om toget kørte for stærkt, er vores mest centrale bekymring,« siger New Yorks kommissær for katastrofehåndtering, Joe Bruno.

Alle toglinjens sving har fartgrænser, og efterforskere skal nu undersøge både spor, udstyr, signalsystem og muligheden for menneskelige fejl fra togførerens side, skriver New York Times.

Indespærrede metro-passagerere er ude igen
Indespærrede metro-passagerere er ude igen

Ulykken skete lidt efter klokken syv lokal tid, og toget var på vej mod Grand Central Station, hovedbanegården i New York. Syv ud af otte togvogne forlod skinnerne, og den forreste var blot centimeter fra at ende i floden Harlem River.

Præsident Obama sender sine tanker og bønner til de venner og familier, der har mistet en elsket, lyder det i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx