Af - 08/06-16 11:11

Verdens bedste badebyer: Dansk by er med i toppenVerdens bedste badebyer: Dansk by er med i toppen

CNN har lavet en liste over verdens bedste byer til badning. Selvom listen kun rummer 12 byer, er der blevet plads til både Danmark og vores svenske naboer.

Bildstrecke im Grossformat »
CNN anbefaler hovedstaden som en af verdens absolut bedste badebyer. Amager Strand er favoritten, men også byens bade er populære - København har senationelle havnebade på Islands Brygge og Fisketorvet som vindende alternativer. Her kan vovepelse hoppe fra vipper, mens fitness-fanatikere kan svømme et par baner i det rene, kølige vand. I 2014 blev verdensmesterskaberne i fodbold afholdt i Rio. Til sommer bliver det de Olympiske Lege, der skal foregå på CNNs favorit-strand Copacabana, så hvis du er i byen til den tid SKAL du tage en svømmetur i den nye Olympiske pool. Paris Plages er en årlig begivenhed, der løber fra den 19. Juli og en måned frem. Her transformeres Seinens bredder til kunstige strande. Du kan blot læne dig tilbage med din Kronenbourg og nyde solens stråler og de franske mademoiseller. Englænderne må vente lidt endnu med at bade i Themsen, men der er stadig masser af gode steder til at dyppe tæerne når varmen rammer. Sydlondons Brockwell Lido byder på en stor pool og en klassisk cafe. I Schweiz kan man lave andet end at jodle og stå på ski i Alperne. Den største schweiziske by Zurich har 18 udendørs bade, der alle byder på krystal-klart vand i henrivende omgivelser. Her ses Letten Bad. Hvis man spenderer sin sommer i Portugals hippe hovedstad Lisbon, kan man nemt finde vildt vand at tage en dukkert i. Lange sandstrande og turkise bølger pryder de portugisiske kyster. Tag en tur til Carcavelos, og mærk den ekstatiske stemning. Du vil nok ikke umiddelbart forbinde den canadiske by Vancouver med sol og strand, men det er imidlertid hvad CNN gør. - Strandene er vidunderlige, og Third Beach giver perfekt mulighed for at soppe lidt væk fra mængderne. Sydney er lig med vand og strand, og huser verdens største naturlige havn. CNN anbefaler at droppe den verdenskendte surferstrand Bondi Beach, og i stedet besøge Clovelly Bay - du vil ikke fortryde det. Selvom Tyskland er fattig på kyster, skal det ikke forhindre berlinerne i at tage en skyller. Inde i byens hjerte kan man nemlig finde det ultra-populære Badeschiff, der flyder rundt i River Spree. Badeskibet er tilsluttet et barområde, hvor du kan afslutte din svømmetur i en hængekøje og nyde en iskold bajer. New York ligger by til adskillige udendørs pools, der er essentielle for at holde sig nedkølet på en varm dag i den amerikanske kystby. CNN anbefaler dog et smut til Astoria i Queens, hvor man kan flyde rundt i en 50-meter stor Olympisk pool. I Hong Kong er det varmt, meget varmt. Derfor er det en fryd for sjælen, at køle sin krop på Repulse Bay, hvor vandet og sandet i samspil danner omgivelserne for en dejlig strandtur. I Danmark forbinder vi ikke Stockholm med stille skvulp og solrige strande, men ikke desto mindre er CNN vilde med Oxhalsbadet, der byder på udspring fra vipper i lokale omgivelser. Hvis man er med familien kan Smedsuddsbadet anbefales, der har en plæne til solbadning og et lille strandstykke.

Det amerikanske nyhedsbureau CNN har netop udnævnt København til at være blandt de bedste badebyer på verdensplan.

- Byen er omringet af vand, og det gør København til et godt sted for svømmere, især når vinteren bliver et fjernt minde.

Hop i havnen: Her åbner nye døgnåbne badezoner i morgen
Hop i havnen: Her åbner nye døgnåbne badezoner i morgen

De amerikanske journalister roser vores kunstige øer og kølige have.

- Amager Strandpark er et ideelt sandet sted til at slappe af og hvile sig om eftermiddagen. Det er en to kilometer lang kunstig ø, der skaber en rolig lagune, der er perfekt til at padle en tur.

Ishøj blander sig: Her kan piger og drenge godt bade sammen
Ishøj blander sig: Her kan piger og drenge godt bade sammen

Hvis turister og lokale ikke ønsker at forlade Indre By, er der flere muligheder for en dukkert.

- København har senationelle havnebade på Islands Brygge og Fisketorvet som vindende alternativer. Her kan vovepelse hoppe fra vipper, mens fitness-fanatikere kan svømme et par baner i det rene, kølige vand.

Klik dig i gennem galleriet i toppen, og se hele listen over verdens bedste badebyer.


LÆS OGSÅ: Utroligt: Tre strandede mænd staver 'hjælp' i sandet og bliver reddet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx