Af - 05/11-16 12:06; Opdateret: 05/11-16 12:20

VELBEKOMME: Snart bliver lys chokolade ligeså sundt som mørkVELBEKOMME: Snart bliver lys chokolade ligeså sundt som mørk

I videnskabens navn: SPIS!

Bildstrecke im Grossformat »

Forskning bekræfter endnu engang, hvad vi allerede ved: Chokolade er sundt.

Det er kun et års tid siden, at et stort studie fra det amerikanske Loma Linda University i Californien fandt en yderst positiv bivirkning ved at indtage mørk chokolade med over 70 procent kakaobønner.

Alle går amok over denne enhjørning-Rittersport
Alle går amok over denne enhjørning-Rittersport

TV: Sådan laver du de lækreste Oreo-bomber
TV: Sådan laver du de lækreste Oreo-bomber

Det viste sig nemlig, at kakaoens flavonoider bliver absorberet af og ophobet i de dele af hjernen, der er forbundet med læring og hukommelse.

Men!

Noget tyder på, at det snart ikke længere kun gør sig gældende, hvis du spiser den helt mørke, bitre chokolade, skriver Journal of Food Science.

Det viser sig nemlig, at det biprodukt (der består af det tynde skind, der sidder tæt omkring selve nødden, red.), der bliver til overs, når man piller jordnødder til peanuts, indeholder de samme antioxidantiske egenskaber, som typisk er forbundet med mørk chokolade.

Lys eller mørk chokolade? Her er hvad danskerne foretrækker
Lys eller mørk chokolade? Her er hvad danskerne foretrækker

Her bliver børn straffet til Halloween: Deler rosenkål ud forklædt som chokolade
Her bliver børn straffet til Halloween: Deler rosenkål ud forklædt som chokolade

Når et pulver, fremstillet af biproduktet og glukosestoffet maltodextrin, der en spiselig kulhydrat med en naturlig sødme, bliver bliver tilføjet til mælkechokolade, forbliver smagen den samme, men chokoladen får et ernæringsmæssigt og antioxidantisk boost, og næringsværdien er sammenlignelig med den for mørk chokolade, siger forskerne.

Der går derfor ikke lang tid før det er underordnet om du spiser mørk eller lys chokolade, da man allerede nu arbejder på at opgradere mælkevarianten.

Af gavnlige effekter kan det også nævnes, at kakaoen i chokoladen - lys eller mørk - øger hjernens funktion og kommunikationsevne, forbedrer blodgennemstrømningen, fremmer dannelsen af blodkar i hjernen og flere andre ting.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx