15/07-15 12:40

Tankbil eksploderet i tunnel - 13 er reddet udTankbil eksploderet i tunnel - 13 er reddet ud

Chaufføren er blandt de foreløbig 13, der har reddet sig ud, efter benzinanhænger eksploderede i tunnel.

En tankbil med 16.500 liter benzin er eksploderet i en undersøisk tunnel i Bremanger nord for Bergen, og 13 personer er reddet ud.

Det vælter op med tung, sort røg fra udmundingen af tunnelen.


- Første prioritet er nu at finde ud af, om der er flere inde i tunnelen, siger politiadvokat Jørn Lasse Refsnes til nyhedsbureauet NTB.


13 personer er reddet ud fra sydsiden af tunnelen. De er nu ved at blive undersøgt for røgskader. Men foreløbig er der ingen rapporter om alvorlige skader.

Det er lykkedes chaufføren at redde sig ud af tunnelen, og han fortæller, at det er en anhænger med 16.500 liter benzin, der er eksploderet, efter han havde ramt en bjergside.

Redningstjenesten oplyser, at anhængeren tilsyneladende vristede sig fri af lastbilen og kolliderede med bjergvæggen cirka 300 meter inde i tunnelen.

Flere øjenvidner har meldt sig.

- Vi kom kørende og skulle ind i tunnelen, men så i det samme voldsom røg, og vi blev standset af en bil, som spærrede vejen. Inde i tunnelen så vi tankbilen. Derefter hørte vi to eksplosioner, fortæller Kjell Idar Restad til Bergens Tidende.

Der er sendt røgdykkere til stedet, og en redningshelikopter er undervejs.

Skatestraumtunnnelen er 1890 meter lang og bevæger sig 91 meter under havets overflade. Den største stigning i tunnelen er på ti procent.

Omfanget af skaderne er foreløbig ikke kendt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx