Af Ritzau - 12/03-17 07:39; Opdateret: 12/03-17 09:06

Tyrkisk premierminister truer hollænderne med gengældelseTyrkisk premierminister truer hollænderne med gengældelse

En diplomatisk konflikt mellem Holland og Tyrkiet er eskaleret de seneste par dage.

storybild

Præsident Erdogan har i kølvandet på aflysninger af vælgermøder i Tyskland og Holland beskyldt begge lande for at bruge nazimetoder. Lørdag brød der demonstrationer ud i den hollandske storby Rotterdam. (Billede: Scanpix/Emmanuel Dunand)

Hollands beslutning om at afholde flere tyrkiske ministre fra at deltage i vælgermøder får Tyrkiets premierminister til at love hævn.

- Vi har på det stærkeste protesteret over situationen, og de hollandske myndigheder har fået overbragt beskeden om, at det vil blive gengældt skånselsløst.

- Vi vil give igen med samme mønt som svar på denne uacceptable opførsel, siger premierminister Binali Yildirim i en udtalelse.

Den diplomatiske krise mellem de to lande er eskaleret, efter at to ministre er blevet afvist at komme ind i Holland af sikkerhedsårsager.

Først blev udenrigsminister Mevlüt Cavusoglu nægtet indrejse, da han ville tale til et vælgermøde. Men af sikkerhedshensyn ville hollænderne ikke godkende hans besøg.

Senere forsøgte den tyrkiske familieminister, Fatma Betul Sayan Kaya, at få adgang til landet. Men hun blev tilbageholdt af myndighederne i Rotterdam, da hun forsøgte at krydse grænsen i bil.

Ministrene skulle deltage i vælgermøder med tyrkere i Holland forud for en afstemning om en forfatningsændring i Tyrkiet.

Forfatningsændringen vil give landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, mere magt.

Også Tyskland har aflyst en række vælgermøder med deltagelse af tyrkiske ministre.

Præsident Erdogan har i kølvandet på aflysningerne beskyldt begge lande for at bruge nazimetoder.

Samtidig demonstrerer tyrkere i både Holland og Tyrkiet.

Tyrkisk politi har blokeret adgangen til Hollands ambassade og konsulat i Tyrkiet af sikkerhedshensyn, skrev nyhedsbureauet Tass lørdag. Ambassadørboligen i Ankara er lukket af samme hensyn.

I den hollandske storby Rotterdam har politiet natten til søndag opløst en demonstration foran det tyrkiske konsulat med vandkanoner.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klubber høster...
bt.dk
Bær tilbagekaldes - kan give...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx