Af - 18/10-16 22:38

Se Samanthas rørende forvandling: Nu vejer hun det samme, som da hun var ti årSe Samanthas rørende forvandling: Nu vejer hun det samme, som da hun var ti år

Ung kvinde dokumenterer sit vilde vægttab gennem en række modige selvportrætter.

Bildstrecke im Grossformat »
Fototitel: Window - Det er hårdt for mig at kigge på dette billede. Jeg ser den tristhed, jeg følte. Jeg havde så meget smerte i mig. Mit liv var blevet uoverskueligt. Jeg var døende og kunne ikke holde op med at spise. Min hals snørrer sig sammen, når jeg stirrer for længe på det, siger Samantha Geballe i et interview med onlinemediet Refinery29. - Jeg tog dette foto den morgen, hvor jeg skulle opereres. Den 1. december 2014. Jeg var så bange, fortæller Samantha til onlinemediet Refinery29. - Jeg tog dette billede på hospitalet efter den gastriske bypass operation. Jeg husker, jeg tænkte, hvad fanden har jeg lige gjort. - Jeg tog dette, efter at jeg så mig selv for første gang (efter operationen, red.) Jeg husker, da jeg tog dette billede. Det var første gang, jeg ikke var træt, når jeg fotograferede. At tage selvportrætter var altid svært på grund af min størrelse. Jeg kan ikke beskrive følelsen af, hvor fantastisk jeg havde det med at prøve alt det, jeg kunne komme i tanke om. Jeg var lykkelig den dag, fortæller Samantha. Dette selvportræt tog Samantha Geballe den 1. december 2015. Præcis et år efter hun fik foretaget sin operation. - Min krop og tyngdekraft fascinerer mig. Det er et indblik i, hvordan jeg ville have set ud, hvis jeg var vokset med en gennemsnitsvægt. Min hud trækker sig væk fra mig. Der er tidspunkter, hvor det ser ud som om, den flygter fra mig. Jeg er begyndt at elske min hud. Den er en del af min historie og er her, indtil videre, for at blive. - Jeg har så meget overskydendehud nu. Jeg skammer mig ikke over det længere. Det er min historie og min stemme, siger Samantha. - Det har haft en del helbredsmæssige konsekvenser for mig at være svært overvægtig. En af de største er min ryg. Jeg tog dette billede efter en epidural (smertelindrende indgreb i ryggen, red.), jeg fik foretaget i ryggen tidligere på året. Det gør mig trist at tænke på den skade, jeg har forvoldt mig selv, fortæller Samantha.

Samantha Geballe er en 28-årig fotograf fra Californien, som det meste af sit liv har kæmpet med massiv overvægt.

De mange overflødige kilo har ikke alene været en stor helbredsmæssig belastning for Samantha. Gennem hendes ungdom har overvægten også sat dybe spor i hendes sind og gjort hende trist og ulykkelig.

Men en dag besluttede hun, at det skulle være slut.

Sådan tabte Natalie 58 kg på halvandet år
Sådan tabte Natalie 58 kg på halvandet år

For snart to år siden fik Samantha Geballe foretaget en fedmeoperation, hvor kirurgerne gjorde hendes mavesæk mindre, så hun ikke længere kunne indtage den samme mængde føde som før.

For Samantha kvinde blev det startskuddet til et markant vægttab, og i dag vejer hun således det samme, som hun gjorde, da hun var ti år.

For et år siden så Mette sådan ud - så begyndte hun det VILDESTE vægttab
For et år siden så Mette sådan ud - så begyndte hun det VILDESTE vægttab

Gennem en lang række modige og ærlige sort/hvid-selvportrætter har Samantha Geballe dokumenteret sin lange og rørende rejse fra tyk til tynd.

Metroxpress har fået lov til at bringe Samantha Geballes flotte billedeserie. Se den øverst i artiklen. Her kan du samtidig læse mere om Samanthas tanker og følelser undervejs i processen.

Hvis du vil blive klogere på, hvem Samantha Geballe er, kan du klikke dig ind på hendes Facebook-profil HER.

LÆS OGSÅ: TV: Timpelapse-video viser en mors utrolige vægttab

LÆS OGSÅ: Mange gør det forkert: Her er den største myte om vægttab

LÆS OGSÅ: Tabte 64 kilo på otte måneder: 'Nu flokkes pigerne om mig'

LÆS OGSÅ: Oliver fyldte to sæder i bussen: Så slank er han i dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx