02/01-14 09:30; Opdateret: 02/01-14 10:44

LIGE NU: Her bliver polarhold reddetLIGE NU: Her bliver polarhold reddet

De første passagerer fra det russiske polarskib Akademik Sjokalskij, der er fanget i havisen ved Sydpolen, er blevet fløjet til en kinesisk isbryder i området, oplyser skibets ekspeditionsleder på Twitter.

- Take off! Det andet hold er af sted nu. Det ser godt ud, skriver ekspeditionslederen, Chris Turney, der også har lagt et billede af redningshelikopteren op på Twitter.

Redningshelikopteren er indsat for at evakuere de 52 passagerer på ekspeditionsskibet - 26 turister og 26 videnskabsfolk.

En 22 mand stor russisk besætning forbliver om bord på Akademik Sjokalskij.

- Et kæmpestort tak til alle, skriver ekspeditionslederen på Twitter.

Den oprindelige plan var at flyve grupper af 12 passagerer med helikopter fra Akademik Sjokalskij til Xue Long, hvorfra de vil blive transporteret ad søvejen til det australske polare forsyningsskib Aurora Australia, som tidligere uden held har forsøgt at nå frem.

Aurora er mindre end fire kilometer fra Xue Long, mens Akademik Sjokalskij er omkring 22 kilometer borte.

Fartøjet er chartret af Den Australsk-Asiatiske Antarktis Ekspedition, der markerer den australske geolog Sir Douglas Mawsons ekspedition for 100 år siden ved at følge i hans fodspor. Skibet har siddet fast i isen siden juleaften.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx