Af - 03/05-15 10:37; Opdateret: 03/05-15 15:33

Ny grotesk Facebook-leg skræmmer livet af forældreNy grotesk Facebook-leg skræmmer livet af forældre

I en ny morbid leg på Facebook udfordrer unge hinanden til at forsvinde i op til 72 timer. I Frankrig har det allerede ført til politi-efterlysninger og flere skrækslagne forældre.

storybild

(Billede: Arkiv)

Tidligere har Facebook ageret platform til udbredelsen af udfordringslege som 'Neknomination' og 'Icebucket challenge'. Nu har en ny og mere morbid leg rejst sig på det sociale medie, hvor unge udfordrer hinanden til sporsløst at forsvinde i enten 12, 24 eller 72 timer.

Har du hørt om lignende lege i Danmark, vil vi meget gerne høre fra dig? Skriv på bnw@mx.dk - Tak.

9-årig pige udsat for farlig drukleg: På hospital efter vodka-whiskey
9-årig pige udsat for farlig drukleg: På hospital efter vodka-whiskey

Livsfarlig drukleg spreder sig nu til 10-årige børn
Livsfarlig drukleg spreder sig nu til 10-årige børn

Lege, som i Frankrig kaldes 'Jeu des 72 heures' (72 timer legen, red.), har gennem et par måneder bredt sig, og der findes eksempler på teenagere, der sporløst er forsvundet for pludselig at dukke op igen 72 timer senere. Uden at fortælle deres forældre eller myndighederne, hvor de har været henne.

Det skriver den franske avis 20 Minutes.

En af de unge, der har taget udfordringen, er teenageren 'Emma', som hun kaldes i franske medier. Hun forsvandt for et par uger siden, og ingen vidste, hvor hun var. Moderen kontaktede politiet, som hurtigt efterlyste den unge pige. 72 timer senere, dukkede Emma op igen. Helt uskadt og totalt upåvirket af hændelsen.

Til at starte med ville Emma ikke ud med, hvor hun havde været, men afslørede til sidst over for sin mor og politiet, at hendes forsvinden skyldtes, at hun af venner var blevet udfordret til at forsvinde.

Efter farlig drukleg: Nu nominerer piger hinanden til at smide tøjet
Efter farlig drukleg: Nu nominerer piger hinanden til at smide tøjet

Fransk politi er rystet over at høre om legen, eftersom de intet kendskab har haft til den, og at ingen spor efter legen kan bevises at relatere sig til de forsvindingssager, der har været med unge mennesker.

- Der er mange forældre, som har udtrykt deres bekymring over for os, og der findes en reel frygt. Vi råder derfor forældrene til at kontrollere deres børns Facebookprofil og mobiltelefoner, siger Magali Duwels, der arbejder med at forebygge farlige spil og lege på nettet i organisationen SOS Benjamin, til 20 Minutes.

Den franske avis har været i kontakt med en 18-årige pige, som selv blev udfordret på Facebook. Hun fortæller om fremgangsmåden, og hvordan udfordringen lød på hendes wall:

- Jeg tager mine 12 timer nu, og jeg nominerer dig til at gøre det samme. Held og lykke, stod der. Hende, der skrev var 14 år gammel, og jeg trak mig tilbage og tog mine 12 timer uden telefon og mad, og efter at have gennemført, kunne jeg udfordre tre andre til udfordringen i 24 eller 72 timer, siger den 18-årige til 20 Minutes.

Unges opråb: Vend druklegen til noget positivt
Unges opråb: Vend druklegen til noget positivt

Ifølgle reglerne for 'Jeu des 72 heures' gælder det, at bliver man opdaget eller fundet, inden udfordringen er gennemført, bliver man nødt til at starte forfra.

Har du hørt om lignende lege i Danmark, vil vi meget gerne høre fra dig? Skriv på bnw@mx.dk - Tak.

LÆS OGSÅ: Farlig drukleg når nye højder: Nu drikker de dyr

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx