Af - 19/05-15 12:27

Lisa deler personligt bryst-foto: Sådan opdagede jeg kræftenLisa deler personligt bryst-foto: Sådan opdagede jeg kræften

Hendes brystbillede er delt over 50.000 gange på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

"Ok, så jeg troede aldrig nogensinde, at jeg ville lægge et brystfoto på Facebook. Men tænkte, at jeg ville gøre det, før det (brystet, red.) bliver skåret af i næste uge."

Sådan indleder britiske Lisa Royle sin personlige opdatering.

"Her er det. Det her alt hvad jeg lagde mærke til ved mit bryst. Meget diskrete fordybninger forneden, som let kunne overses, når vi alle skynder os for at blive klar om morgenen."

"Tag jer venligst tid til at se på jeres bryster. Det kan redde jeres liv," skriver 42-årige Lisa Royle, der bor i byen Manchester.

Hendes opdatering er siden 11. maj delt over 53.000 gange på Facebook og tusindvis takker Lisa Royle for at dele den personlige advarsel.

Hun har siden gennemgået operationen, hvor hun har fået fjernet brysterne. Hendes mand Craig takker i kommentarfeltet alle dem, der har delt Lisas historie.

Den danske overlæge Iben Holten, der er projektchef ved Kræftens Bekæmpelse, har set på billedet.

- Der er tydeligvis en lille indtrækning og så er området også meget rødt, selv om det selvfølgelig er svært at vurdere ud fra et billede.

Iben Holten tilføjer, at indtrækninger og fordybninger som denne ikke er det mest kendte symptom på brystkræft. Og hun gætter på, at Lisa Royle har mærket en knude ved indtrækningen i brystvævet.

- Indtrækninger kom denne kan komme, når en knude vokser ud i omgivelserne og blokerer for nogle ting. Det kan så trække lidt i huden, siger Iben Holten.

Læs mere om symptomer på brystkræft på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside her.

LÆS OGSÅ: Hudkræftpatient advarer: Lær af mig og stop solbadning

LÆS OGSÅ: Mors foto af to-årig søn reddede hans liv

LÆS OGSÅ: Fremskridt: Snart kan din tandbørste opdage kræft

LÆS OGSÅ: Forsker bag HPV-vaccinen: - Jeg vil ikke give den til mine børn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx