Af - 26/11-16 08:08

Kvinder fik fjernet brysterne af læge: Bagefter fik de et frygtelig chokKvinder fik fjernet brysterne af læge: Bagefter fik de et frygtelig chok

'Jeg har gode og dårlige nyheder'. Australske kvinder har mistet troen på deres sundhedssystem, efter at de fik fjernet brysterne ved en fejl.

storybild

(Billede: Scanpix)

To australske kvinder er vrede på en læge. Og det kan man godt forstå.

I 2013 fik en 60-årig kvinde konstateret brystkræft, hvor hun kort herefter fik begge bryster fjernet for at forhindre sygdommen i at sprede sig. Men få uger efter operationen fik hun følgende chokerende besked:

Flere kvinder får fjernet bryster for at mindske kræftrisiko
Flere kvinder får fjernet bryster for at mindske kræftrisiko

'Jeg har gode og dårlige nyheder. Den gode er, at du ikke har brystkræft. Den dårlige er, at du aldrig havde brystkræft, og vi skulle aldrig have fjernet din bryster.'

Det skriver ABC News.

Femdobling af kvinder som får fjernet raske bryster
Femdobling af kvinder som får fjernet raske bryster

Men det var ikke den eneste gang, at lægen John Skinner fra Royal Darwin Hospital klokkede i den.

En 25-årig kvinde har nemlig prøvede noget lignende. Kvinden, der havde født kort før mødet med lægen, blev fortalt, at der kræftceller i hendes bryster, selvom det senere viste sig, at vævet blot var ændret, fordi hun ammede.

Den 60-årige kvinde fik kompensation, men det gjorde den 25-årige nybagte mor ikke. Derfor har hun nu mistet tilliden til det australske sundhedssystem, fortæller hun til ABC.

Opdag brystkræft i tide: Det skal du se efter
Opdag brystkræft i tide: Det skal du se efter

Charles Pain, direktør for Top End Health Service i Australien, siger, at de gør hvad de kan for at undgå lignende tilfælde, men at det desværre er en upræcis videnskab.

- Derfor har vi prøvet at introducere en dobbelt læsnings-proces, så to forskellige læger kigger på samme ting, siger han til ABC.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx