Af - 28/01-16 08:04

Forskere advarer: Zikavirus kan udvikle sig til en 'eksplosiv pandemi'Forskere advarer: Zikavirus kan udvikle sig til en 'eksplosiv pandemi'

Amerikanske forskere opfordrer WHO til at gribe ind over for zikavirussen, da virussen har 'eksplosivt pandemisk potentiale'.

Bildstrecke im Grossformat »

Amerikanske forskere slår nu alarm over Zikavirus.

I det medicinske tidsskrift Journal of the American Medical opfordrer to læger og forskere Daniel R. Lucey and Lawrence O. Gostin Verdenssundhedsorganisationen, WHO, til at gribe ind over for den frygtede virus - der har skabt panik i Brasilien.

Sundhedsstyrelsen: Gå ikke i panik over zikavirus
Sundhedsstyrelsen: Gå ikke i panik over zikavirus

Det skriver BBC.com.

De ønsker at WHO skal tage ved lære af Ebola-udbruddet i Afrika 2014 og indkalde et panel af eksperter, der kan dæmme op for zikavirussen, der mistænkes for at forårsage hjerneskader hos fostre.

- Et udvalg burde i dette nødstilfælde samles snarest for at rådgive lederne om de forhold, der er nødvendige for at erklære sunhedsmæssig undtagelsestilstand på et internationalt plan, skriver Daniel R. Lucey and Lawrence O. Gostin i tidsskriftet.

Australien advarer OL-deltagere om zikavirus
Australien advarer OL-deltagere om zikavirus

De to forskere siger til BBC, at virusset har 'eksplosivt pandemisk potentiale'. Her mener de, at den feber-lignende sygdom kan udvikle sig til hurtigt at brede sig til flere lande.

Forskerne vurderer, at en vaccine kan blive klar inden for to år, men der kan gå helt op til 10 år, før befolkningen kan få adgang til sådan en vaccine.

På nuværende tidspunkt har zikavirussen inficerede flere tusinde mennesker, og den har spredt sig til omkring 20 lande.

Ekspert: Zikavirus tog forskere med bukserne nede
Ekspert: Zikavirus tog forskere med bukserne nede

Den første danske turist, en ung studerende fra Aarhus, blev i tirsdags smittet med zikavirussen, men mandens tilstand er god.

Gravide med frygt for zikasmitte tilbydes skanning
Gravide med frygt for zikasmitte tilbydes skanning


LÆS OGSÅ: Professor forventer at se flere zika-smittede danskere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx