Af Jeppe Pedersen - 14/10-17 14:06

NASA med opsigtsvækkende opdagelse: 'Der er fem forskellige beviser på, at den eksisterer'NASA med opsigtsvækkende opdagelse: 'Der er fem forskellige beviser på, at den eksisterer'

Der er sandsynligvis fundet en ny planet i vores eget solsystem.

storybild

Den niende planet er ikke Pluto, men en endnu ukendt. (Billede: HO)

I mange år troede NASA, at Pluto var den niende planet i solsystemet. For over 10 år siden blev den dog klassificeret som en dværgplanet, og dermed talte den ikke med. Men nu mener NASA, at vi igen har ni planeter i Mælkevejen.

Det skriver msn.com.

Planeten skulle eftersigende være 10 gange større end jorden og 20 gange længere væk end Neptun, som indtil videre er den yderste planet i solsystemet - 4,5 milliarder kilometer væk fra jorden. Dermed er den nye planet altså 90 milliarder kilometer væk fra jorden. Det tog 12 år for rumfærgen Voyager 2 at nå Neptun, og derfor vil det ca. tage 240 år at nå den nye planet.

Grunden til, at NASA nu tror på, at den findes, er, at der er for mange beregninger, der ikke vil gå op, hvis den ikke eksisterer.

»Der er fem forskellige beviser på, at den eksisterer. Og det vil skabe alt for mange problemer i vores beregninger, hvis den ikke gør,« siger Konstantin Batygin, der er astrofysiker på Caltech i Pasadena, Californien ifølge MSN.

Planet X skulle eftersigende ligge i det kæmpestore Kuiperbælte, der er en samling af is-asteroider, dværgplaneter og kometer i kredsløb uden for planeten Neptun. Det er også i dette bælte, at den tidligere planet Pluto lå. I bæltet anslås det, at der er over 70.000 objekter, som er større end 100 km.

I Kuiper-bæltet skulle der ifølge NASAs beregninger være seks objekter, der er i kredsløb i en ellipse i en 30 graders vinkel og alle peger det samme sted hen, hvilket er et tegn på, at der er en planet.

Samtidig kan de se, at der er noget i Kuiper-bæltet, der gør, at hele solsystemet vil dreje skævt eller slingre en smule den næste lange tid.

Problemet er, at ingen endnu har set planeten. NASA forsøger dog, at skimte den via et teleskop på Hawaii.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx