Af - 24/07-14 20:38

Sjælden sygdom: Teenager fik fjernet 232 tænderSjælden sygdom: Teenager fik fjernet 232 tænder

En sjældent lidelse har givet en unormal stor vækst i antallet af tænder i munden på en indisk dreng

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

For små to uger siden blev lægerne på J.J. Hospital i Mumbai i Indien aldeles mundlamme, da de kiggede ind i gabet på en 17 dreng. De havde aldrig set noget lignende.

Ashik Gavai fra Buldhana-distriktet, Indien, kunne bide sammen, men dårligt tygge, da han begyndte at svulme op i den ene side af sin mund. Derfor søgte han hjælp.


Slut med at blive boret: Ny metode får tanden til at hele af sig selv
Slut med at blive boret: Ny metode får tanden til at hele af sig selv

Men da lægerne ikke anede, hvad de skulle stille op til at begynde med, blev den unge mand undersøgt ved en stribe forskellige test, før end det kunne slås fast, at han lider af 'kompleks sammensat oodontoma,' der får gummerne til at prodcuerede flere tænder.

Det skriver India Times.

Mandag i denne uge tog lægerne så fat. Under den syv timer lange operation hev de tand efter tand ud, der havde samlet sig som én stor kindtand, der målte 3,5X2 centimeter.

Ny trend: Nu kan du få tatoveret dine tænder
Ny trend: Nu kan du få tatoveret dine tænder

- Ved den endelige optælling, havde vi i alt 232 små perler - alle uafhængigt udviklede tænder, der kommer ud af den ene kindtand, siger chef for hospitales tandlægeafdeling, Dhivare-Palwankar.

Hammer og mejsel
De syv timer i tandlægestolen har formentlig føltes endnu længere for unge Ashik. Der var nemlig ingen skånsom måde at hjælpe ham af med de mange tænder på.

- Vi måtte ty til den gamle, forældede 'hammer og mejsel-metode' for at bryde den hårde dannelse, da det gav et enormt tryk på kæbeknoglen og de omgivende, sunde tænder, forklarer lægen.

Sådan ser en rodbehandling ud på en løve
Sådan ser en rodbehandling ud på en løve

Verdensrekord
Lægerne har efterfølgende forsøgt at finde lignende tilfælde andre steder i verden. Men forgæves. Derfor regner de med, at der er tale om en verdensrekord i antal tænder.

Ashik Gavai havde ingen chance for at betale tandlæge-regningen, da han kommer fra en fattig familie. Men da han søgte hjælp hos det statslige hospital, blev han fundet egnet til at indgå i landets nye sygesikringsordning.

Den 17-åriges ansigt har angiveligt ændret sig en smule efter operationen. Men han kan nu leve et almindeligt liv, lover lægerne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx