Af - 05/07-16 17:47

Nyt studie hylder pasta: Det er slet ikke så fedende, som du trorNyt studie hylder pasta: Det er slet ikke så fedende, som du tror

Så er der godt nyt til alle, der elsker pasta.

Bildstrecke im Grossformat »

Bolognese, Carbonara eller Lasagne - kan du heller ikke få nok af diverse retter med pasta, så er det her nok dagens bedste nyhed.

At spise pasta er nemlig ikke nødvendigvis så farligt for vægten, som mange måske går rundt og tror. At spise pasta mindsker ifølge et nyt studie risikoen for at blive overvægtig. Det skriver Telegraph.

Så meget tager man på når man får en kæreste
Så meget tager man på når man får en kæreste

Undersøgelsen er (selvfølgelig) lavet af italienere. Men mere end 23.000 mennesker er med i undersøgelsen, som viser, at de der spiser pasta generelt har både et lavere BMI-tal og talje-hofte-ratio.

- Studiet viser, at forbruget af pasta, i modsætning til hvad mange tror, ikke er forbundet med en stigning i kropsvægt - snarere det modsatte. Vores data viser, at "pastanydelse" bidrager til et sundt BMI-tal, lavere taljemål og bedre talje-hofte-ratio, siger lederen af studiet George Pounis.

Resultatet er publiceret i tidsskriftet 'Nutrition and Diabetes' - og flere ernæringseksperter hylder ifølge Telegraph resultatet, fordi de mener kulhydrater er "uretfærdigt dæmoniseret".

Men det er vigtigt at understrege, at et stort pastaindtag alene ikke kan få tallene på vægten til at dale.

- Man kan ikke kigge på pastaindtaget isoleret set. Pastaen var en del af et kostmønster. Menneskerne i undersøgelsen havde en overordnet middelhavs-kost - hvilket jo ikke er overraskende, da den blev gennemført i en middelhavsbefolkning, siger Gunter Kuhnle, lektor i Ernæring og Sundhed ved University of Reading.

LÆS OGSÅ: Kræsenhed kan dække over ny spiseforstyrrelse

LÆS OGSÅ: Er du altid sulten? Så kan det skyldes disse 5 ting

LÆS OGSÅ: Forskning afslører: Her er de 15 mest vanedannende madvarer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx