Af - 31/08-14 14:51; Opdateret: 31/08-14 16:31

Ny dims skal stoppe trafikdrab og dumme opkald til ekskærestenNy dims skal stoppe trafikdrab og dumme opkald til ekskæresten

Nu skal det være slut med at gøre dumme ting i en gigantisk brandert. Her er dimsen, der kan redde menneskeliv og dit gode rygte.

storybild

Nu skal det snart være slut med at gøre dumme ting i en brandert. Ny dims skal stoppe din druk, før den bliver dum eller farlig. (Billede: DrinkMate)

Det kan være svært at afgøre, hvor høj din promille egentligt er, når musikken spiller og øllet flyder.

Resultatet kan være dumme opkald til ekskæresten - eller endnu værre - at du slår dig selv eller andre ihjel i trafikken.

Derfor vil et amerikansk firma nu sætte en stopper for løsslupne branderter, ved at gøre det helt simpelt at måle, hvor meget alkohol, du egentlig har i blodet.

Det sker ved hjælp af en lille dims ved navn DrinkMate, der lige nu er ved at blive finansieret af brugere på siden KickStarter.

DrinkMate er på størrelse med et almindeligt batteri og tilsluttes din smartphone via micro usb-porten.

Derefter er det bare at puste ind dimsen, og få øjeblikke senere vil din telefon fortælle dig, hvor høj din promille er.

Hos Rådet for Sikker Trafik kan man godt se fordelen ved den smarte dims, men man er også skeptisk.

- Den kan være god, hvis man vil finde ud af om man kan køre til bageren dagen derpå. Samtidig giver den forståelse for, hvor lang tid, det egentlig tager kroppen at nedbryde alkohol, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik.

Han frygter dog et scenario, hvor folk vil bruge måleren til festen.

- Vi ser gerne, at folk overhovedet ikke har drukket, når de skal køre, og derfor er det meget uheldigt, hvis man bruger måleren til at drikke lige til promillegrænsen, siger Søren Troels Berg.

Han mener derfor, at man skal droppe gadgets og i stedet bruge sin sunde fornuft, når først man er i byen eller til fest.

DrinkMate kommer på markedet i december i en version, der passer til Android-telefoner. Hvis den bliver en succes den også udviklet til iPhone, skriver produktets bagmænd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Derfor var Kim Walls forældre ikke...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx