Af Ritzau - 25/05-16 09:08

Ansatte på fransk atomkraftværk hopper på strejkebølgenAnsatte på fransk atomkraftværk hopper på strejkebølgen

Der er meldt strejke på et fransk atomkraftværk fra onsdag aften, og andre værker stemmer om det samme.

storybild

Ansatte på et atomkraftværk sydøst for Paris har annonceret en 24 timers strejke fra onsdag aften klokken 21. De er vrede over den socialistiske regerings politik og i særdeleshed en arbejdsmarkedsreform. (Billede: Free/Www.colourbox.com/arkivfoto)

Ansatte på et atomkraftværk sydøst for Paris har annonceret en strejke fra onsdag aften klokken 21 - det seneste ryk i en længere protestbølge mod den socialistiske regerings politik.

Strejken gælder atomkraftværket i Nogent-sur-Seine. Den er meldt til at vare 24 timer.

Meldingen kommer fra de ansattes fagforening CGT, som oplyser, at medarbejdere på andre værker i Frankrig senere onsdag stemmer om at strejke.

Utilfredsheden retter sig mod den arbejdsmarkedsreform, som den franske regering har kørt igennem underhuset i parlamentet uden afstemning.

Der har været strejker og blokader over hele Frankrig den seneste måned. Flere steder og ved flere lejligheder har det ført til sammenstød mellem demonstranter og politiet med mange sårede til følge.

De seneste dage har ansatte blokeret flere raffinaderier. Det har betydet, at flere tankstationer er løbet tør for benzin og diesel.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx