Af Lars Dinesen - 12/04-14 15:00

Ukrainsk politistation rippet for våbenUkrainsk politistation rippet for våben

Besættelsen af politihovedkvarteret i Slaviansk fører til kapring af våben, som deles ud til demonstranter.

storybild

Prorussiske demonstranter kæmper lørdag imod politiet i Donetsk, Ukraine. (Billede: Polfoto/AP/Efrem Lukatsky)

Omkring 20 militante prorussere har ifølge ukrainsk politi kapret mindst 400 håndvåben og 20 automatrifler fra en politistation, som de har besat i den østligt beliggende ukrainske by Slaviansk, oplyser politiet lørdag.

- Målet for erobringen af bygningen var våben. De uddeles til deltagerne i demonstrationerne i Slaviansk, hedder det i en erklæring fra politimyndigheden i Kijev, Ukraines hovedstad.

En fotograf fra nyhedsbureauet Reuters i Slaviansk siger, at han ikke har set nogen aktivister udlevere våben i byen, som ligger 150 kilometer fra den russiske grænse i Donetsk-regionen.

Sanktioner fra USA mod Krim-separatister
Sanktioner fra USA mod Krim-separatister

Gruppen af militante i Slaviansk har lørdag eftermiddag også indtaget en anden bygning, der huser det lokale hovedkvarter for den statslige ukrainske sikkerhedstjeneste.

- Den samme gruppe har indtaget sikkerhedstjenesten SBU's bygning i Slaviansk, oplyser Donetsks regionale politi i en erklæring.

Netop som situationen spidser til i den østukrainske by, opfordrer landets fungerende udenrigsminister, Andrij Desjtsjytsja, indtrængende ledelsen i Moskva til at holde op med dens provokerende handlinger ved hjælp af russiske agenter i det østlige Ukraine.

Desjtsjytsja siger, at han har talt i telefon med sin russiske kollega, Sergej Lavrov.

Ukraine tilbyder frit lejde til bevæbnede separatister
Ukraine tilbyder frit lejde til bevæbnede separatister

Rusland nægter på nogen måde at yde støtte til de militante personer, der har indtaget fire regeringsbygninger i flere byer i den østlige del af den tidligere sovjetrepublik. De er åbenbart blevet opildnet af Ruslands annektering af Krim i forrige måned.

Krims nye forfatning, som blev vedtaget fredag, er trådt i kraft lørdag, oplyser Krims regering ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Putin truer med at lukke for gassen - kan også ramme EU
Putin truer med at lukke for gassen - kan også ramme EU

Ifølge dokumentet er republikken Krim en "lovlig og demokratisk delstat inden for den russiske føderation" og en integreret del af Rusland. Alle de 88 tilstedeværende parlamentarikere skal have stemt ja til den ny forfatning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt shoppingcenter udvider: Nu...
bt.dk
Verdens næststørste butikskæde på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx