Af Ritzau - 02/03-17 15:53; Opdateret: 02/03-17 16:51

Trumps justitsminister er i tovene efter Rusland-anklagerTrumps justitsminister er i tovene efter Rusland-anklager

USA's demokrater kræver, at Jeff Sessions fyres for at lyve i Senatet om sine møder med Ruslands ambassadør.

storybild

Jeff Sessions sagde under høringen i USA's senat, der førte til hans udnævnelse som justitsminister, at han ikke har haft kontakter til Rusland. (Billede: Scanpix/Molly Riley)

Et større drama er under opsejling i Washington. Demokraterne i Kongressen kræver torsdag, at justitsminister Jeff Sessions træder tilbage for at have løjet om sine kontakter til Ruslands ambassadør.

Den republikanske flertalsleder i Repræsentanters Hus, Kevin McCarthy, siger, at kommer det til en undersøgelse, så vil det "være lettere", hvis Sessions erklærer sig inhabil.

Hovedpersonen selv siger fra morgenstunden, at han ikke har gjort noget upassende. Men "hvis det skulle vise sig nødvendigt, så vil jeg erklære mig inhabil".

Problemet er, at Sessions under høringen i Senatet, som gik forud for hans godkendelse som justitsminister 9. februar, sagde, at han ikke havde haft kontakt med Rusland.

Hvis det kan bevises, at Sessions løj om sine to møder med den russiske ambassadør, så kan han blive tvunget til at træde tilbage.

Sessions havde sit første møde med Sergej Kisljak i juli sidste år. Han næste møde med ambassadøren fandt sted i september på Sessions kontor i Senatet. Det bekræfter justitsministeriet torsdag.

Han har løjet under ed, siger den demokratiske mindretalsleder i Repræsentanters Hus, Nancy Pelosi.

- Vi er langt forbi det at kunne erklære sig inhabil. Jeff Sessions løj under ed. Alt hvad der ikke fører til, at han går selv eller bliver gået, er uacceptabelt, skriver hun på Twitter.

Det er en sag, der truer med at svække præsident Donald Trump. Han er blevet beskyldt for at have haft kontakt til Rusland under valgkampen.

Han kritiseres også for ikke at følge op på efterretningstjenesternes oplysninger om, at Rusland hackede Det Demokratiske Parti under valgkampen for at svække partiet.

Det var avisen Washington Post, som onsdag kunne afsløre, at Sessions havde haft de to møder med Ruslands ambassadør.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx