08/11-15 14:10; Opdateret: 08/11-15 16:35

Avis: VW-ingeniører indrømmer forureningsfuskAvis: VW-ingeniører indrømmer forureningsfusk

Det tyder nu på, at de ansatte hos VW har svindlet på flere måder for at nedsætte bilernes brændstofforbrug.

storybild

(Billede: Polfoto)

Adskillige ingeniører fra de tyske Volkswagen-fabrikker indrømmer nu at have snydt i forhold til måling af hvor meget kulstofdioxid VW-bilerne har udledt, da de mål, som den tidligere topchef Martin Winterkorn havde sat for bilernes præstation, var svære at opfylde.

Det skriver den tyske avis Bild ifølge nyhedsbureauet Reuters.

98.000 benzinbiler er ramt af VW-skandale
98.000 benzinbiler er ramt af VW-skandale

VW-ingeniørerne svindlede blandt andet med bilernes dæktryk og blandede dieselolie sammen med motorolie for at få bilerne til at bruge mindre brændstof. Bedrageriet begyndte tilbage i 2013, og fortsatte indtil foråret i 2015, hvor det blev opdaget.

- Ansatte hos VW har i en intern undersøgelse indikeret, at der var uregelmæssigheder i forhold til kontrollen af data vedrørende brændstofforbrug. Hvordan dette er foregået, er stadig ved at blive undersøgt, siger en talsmand fra VW.

VW-aktier i ny nedtur efter beskyldninger om mere snyd
VW-aktier i ny nedtur efter beskyldninger om mere snyd

Volkswagen sagde tirsdag, at de har løjet brændstofforbruget og udledningen af kulstofdioxid lavere, end det reelt er, på omtrent 800.000 biler, der er solgt i Europa, og at bilkoncernen vil betale eventuelle ekstra omkostninger i forbindelse med afgifter og skatter, der måske kan ramme bilejerne.

Ifølge Bild sagde tidligere direktør Winterkorn til en bilmesse i Genève i 2012, at Volkswagen ville reducere sit CO2-udslip med 30 procent inden 2015. Ingeniørerne turde angiveligt ikke fortælle ham, at det ville ville blive yderst vanskeligt at nå.

Volkswagen-koncernen har afvist at kommentere, hvorvidt virksomhedens kultur eller Winterkorns ledelsesstil har været en faktor, der har haft nogen indflydelse på snyderiet.

VW og Porsche har også snydt med større dieselmotorer
VW og Porsche har også snydt med større dieselmotorer

Winterkorn trak sig fra posten som øverste chef for Volkswagen i september.

En ingeniør, som arbejder i Volkswagens hovedkvarter i Wolfsburg, brød i slutningen af oktober tavsheden og fortalte sine overordnede om det omfattende bedrageri.

Den tyske avis fortæller, at VW er ved at undersøge, hvem der eventuelt skal fyres i kølvandet på afsløringerne, men ingeniøren der gik til sine overordnede er ikke i farezonen.

VW-skandale bremsede forhandlinger med Formel 1-hold
VW-skandale bremsede forhandlinger med Formel 1-hold

- Vi kan ikke straffe én, som har taget så modig en beslutning, siger en unavngiven person i VW's ledelse ifølge Bild.

Skandalen begyndte at rulle, da Volkswagen i september erkendte, at koncernen havde indrettet millioner af dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstår som mere miljøvenlige, end de er under almindelig kørsel på vejene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx