Af - 02/04-17 13:29

Pludselig stoppede hendes datter med at tale: Så startede hendes værste mareridtPludselig stoppede hendes datter med at tale: Så startede hendes værste mareridt

En amerikansk mor skriver et rørende blogindlæg om sin datters sjældne sygdom. ’Jeg kan ikke kurere denne diagnose. Jeg kan ikke bringe hendes tale tilbage’

storybild

(Billede: Jody Rodriguez)

I 2007 fødte moren Jody Rodriguez sin datter, Gabby Rodriguez. Hun var en glad og rask pige, der udviklede sig nøjagtig, som hendes tre ældre søskende også havde gjort.

Men halvanden år efter Gabbys fødsel begyndte noget at ske ved hende. Noget, der virkede underligt. Hendes mor kunne notere små ændringer. Først kunne datteren ikke sige sin mors navn. Så kunne hun ikke tale. Hendes bevægelser begyndte også at være færre og færre, dårligere og dårligere.

Det skriver Jody Rodriguez i sit indlæg.

Den stakkels mor blev bekymret. Gabby skulle til lægen. Der måtte være noget galt.

’Jeg vil aldrig glemme den dag. Det var i februar 2010. Jeg kørte hjem efter at have hentet mine børn i skolen. Min telefon ringede. En opringning jeg nervøst havde ventet på. Det var lægen, der ringede med min datters test-resultater,' skriver Jody Rodriguez.

Lægen fortalte det, Jody Rodriguez havde frygtet. Hendes datter led af en alvorlig sygdom. Datteren var diagnosticeret med Rett syndrom. En meget sjælden neurologisk lidelse, der næsten kun rammer piger. Lidelsen svækker tale, læring, vejrtrækning, humør og bevægelse. Lidelsen kan forårsage pludselig død, men 70 procent bliver alligevel over 35 år. Den rammer en ud af 10.000 til 15.000 piger og er kronisk.

’Min datter havde helt sikkert haft nogle problemer. Men jeg regnede ikke med, at de alle sammen skyldtes den samme ting. Et år efter kunne hun ikke længere stå på sine ben. Hun kollapsede. Hun kom hurtigt i behandling og gjorde lidt fremskridt. Men meget langsomt,” skriver Jody Rodriguez.

Gabby fik behandling på Cincinnati børnehospital. Men det startede med at gå dårligere igen. Hun kunne intet. Hun kunne ikke engang lege med sit eget legetøj mere.

Gabby blev diagnosticeret ved, at hun fik taget en blodprøve. Før diagnosen havde Jody Rodriguez aldrig hørt om Rett-syndromet før. Men nu var den blevet hendes værste mareridt. Den chokerede hele familien.

’Vi har haft en masse op- og nedture, og jeg har helt sikkert lært en masse undervejs. Når jeg ser tilbage, så har Gabby lært os meget. Hun har givet vores familie et nyt perspektiv,’ afslutter Jody Rodriguez sit indlæg.

Gabby er i dag en pige på ni år. Hun har en slem udgave af Rett-syndromet. Der vil følge hende resten af hendes liv. Hun kan ikke kommunikere verbalt, og hun kan heller ikke bruge tegnesprog. Derfor er Jody Rodriguez nød til at fornemme på sin datter, hvad hun har behov for. Gabby kræver konstant overvågning.

»Hun kan ikke tegnesprog, og hun kan ikke tale. Det mest udfordrende er, når hun har det dårligt, og jeg ikke ved, hvad hun vil have, eller hvad hun har behov for. Når jeg ikke ved, hvad der sårer hende. Det er det hårdeste for mig,« siger Jody Rodriguez i en video, som hun har tilføjet til sit indlæg.

Jody Rodriguez deler sin og sin datters historie i håb om, at hun kan hjælpe Gabby og andre med Rett syndromet til at kunne leve livet. Selvom der ingen medicinsk kur er, så mener hun, at familiens kærlige omsorg er den bedste kur, der findes.

LÆS OGSÅ: Dreng vil sælge småkager til kvinde - og så opdager han, hvem hun i virkeligheden er

LÆS OGSÅ: Heather stod halvnøgen i prøverummet: Hun græd, da hun så, hvad der lå på gulvet

LÆS OGSÅ: Mor fik pludselig sit livs mest forfærdelige nyhed - gennem Facebook

LÆS OGSÅ: Nettet går amok over denne statue - kan du se hvorfor?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Strippere til begravelser er helt...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx