Af Ritzau - 27/12-16 07:28; Opdateret: 27/12-16 08:29

Dykkere finder sort boks fra russisk fly i SortehavetDykkere finder sort boks fra russisk fly i Sortehavet

Alle flyvninger med fly af typen TU-154 er indstillet, indtil årsagen til flystyrt i Sortehavet er fastslået.

storybild

Om bord på det nedstyrtede fly var mange medlemmer af Den Røde Hærs Kor og ni pressefolk. Ifølge det statslige tv-medie Pervy Kanal var tre af kanalens ansatte om bord på flyet. (Billede: Reuters/Maxim Shemetov)

Den sorte boks med flyvedata fra det russiske militærfly, der søndag tog 92 mennesker med sig i døden, da det styrtede ned i Sortehavet, er blevet fundet og bjærget, skriver russiske nyhedsbureauer.

Myndighederne siger samtidig, at alle flyvninger med fly af typen TU-154 er indstillet, indtil årsagen til flystyrtet i Sortehavet er fastslået, skriver nyhedsbureauet Interfax.

Russiske nyhedsmedier citerer forsvarsministeriet for, at myndighederne har fundet den vigtigste sorte boks fra det forulykkede fly.

- Flyvedataoptageren blev fundet klokken 05:42 Moskva tid (klokken 03:45 dansk tid) omkring 1600 meter fra kysten i 17 meters dybde, hedder det i de officielle oplysninger fra Forsvarsministeriet.

Den vigtigste af flyets to sorte bokse er på vej fra Sotji til Moskva, hvor den skal undersøges af eksperter fra Forsvarsministeriet.

Flyet havde 84 passagerer om bord og otte besætningsmedlemmer.

Flere end 60 medlemmer fra Den Røde Hærs Kor var om bord, da flyet styrtede ned tidligt søndag morgen kort efter start fra byen Sotji. Flyet var af typen Tupolev Tu-154 og var på vej til Syrien.

Forsvarsministeriet siger, at 12 af de omkomne er bjærget. Der er bjærget 156 kropsdele fra havet, siden flykatastrofen.

- Fragmenter fra Tu-154-flyet fra det russiske forsvarsministerium er fundet 1,5 kilometer fra sortehavskysten i Sotji på 50-70 meters dybde.

Flyet var på vej til byen Latakia i Syrien. Det skulle til den russiske Hmeimim-luftbase i den syriske middelhavsby. Koret var på vej til Syrien for at fejre nytåret med de russiske soldater i landet.

Den Røde Hærs Kor kendes også som Alexandrovs Ensemble. Passagerlisten viser, at også dirigenten for Den Røde Hærs Kor, Valerij Khalilov, var med om bord.

Der har tidligere været flere flystyrt med flytypen Tu-154. Flyet blev udviklet i 1960'erne og har indtil for få år siden været et af de mest almindelige passagerfly i Rusland.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Se de værste: Sigrid kritiserede...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx