Af Ritzau - 12/10-16 00:00; Opdateret: 12/10-16 01:05

Clinton øger forspring efter afsløring af vulgær TrumpClinton øger forspring efter afsløring af vulgær Trump

Demokraternes præsidentkandidat lægger afstand til Donald Trump. Et flertal mener også, at hun vandt tv-debat.

storybild

Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, øger afstanden til Donald Trump i ny meningsmåling. (Billede: Scanpix/Joe Raedle)

Demokraternes præsidentkandidat i USA, Hillary Clinton, øger i en ny måling fra Reuters/Ipsos sin føring over rivalen Donald Trump.

Clinton har nu et forspring på otte procentpoint.

I den forrige måling fra samme institut var afstanden til Republikanernes præsidentkandidat på fem procentpoint.

Meningsundersøgelsen er lavet, efter at avisen Washington Post fredag offentliggjorde videoklip fra 2005, hvor Donald Trump kommer med en række sexistiske udtalelser i en samtale med en journalist.

Selv om han har givet en offentlig undskyldning, så mener mange vælgere, at Trumps nedladende kommentarer gør ham uværdig til at tjene som USA's præsident.

En ud af fem republikanere siger, at Trumps vulgære kommentarer om at rage på kvinder, diskvalificerer ham fra præsidentembedet.

Blandt samtlige adspurgte har 42 procent samme holdning.

Selv om mange amerikanere ifølge målingen anser Donald Trump for at være sexist, så mener 43 procent dog, at det ikke diskvalificerer ham til at sidde i Det Hvide Hus.

Den afslørende optagelse har ikke ændret meget på Trumps i forvejen lave opbakning blandt kvindelige vælgere.

44 procent af kvinderne foretrækker Clinton som præsident, mens 29 procent siger Trump. I den forrige måling var styrkeforholdet nogenlunde det samme.

Målingen viser også, at et solidt flertal af de vælgere, som overværede søndagens debat mellem de to kandidater til præsidentposten, mener, at Hillary Clinton klarede sig bedst.

53 procent af deltagerne i målingen, som fulgte hele eller dele af den tv-transmitterede duel, mener, at Clinton slap bedst fra den 90 minutter lange meningsudveksling. 32 procent peger på Donald Trump.

Men vurderingerne følger i udpræget grad de adspurgtes politiske ståsted.

82 procent af de, som normalt stemmer på Demokraterne, giver Clinton sejren, mens 68 procent fra den modsatte grøft mener, at Trump klarede sig bedst.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx