Af - 07/09-15 07:23

Ups: Hvid kvinde fik sort mands sæd: Her er rettens afgørelseUps: Hvid kvinde fik sort mands sæd: Her er rettens afgørelse

Det lesbiske par bestilte sæd fra donor 380, men fik ved en fejl fra nummer 330.

Bildstrecke im Grossformat »

Jennifer Cramblett fra Ohio er alt andet end tilfreds, efter hun har tabt et søgsmål mod den sædklinik, der ved en fejl inseminerede hende med afro-amerikansk sæd. Fejlen betød, at hendes barn blev mulat i stedet for hvid, som hun havde bestilt.

Brøleren betød ifølge Jennifer Cramblett, at hendes familie fik pådraget unødig stress, smerte, lidelse og hospitalsudgifter, hvorfor hun sagsøgte klinikken for 'uretmæssig' fødsel og misligholdelse af garantien.

Spermklinikken argumenterede for, at datteren Payton er sund og rask , og at der derfor ikke bør gives erstatning, hvilket dommeren var enig i og skrottede sagen. Jennifer Cramblett havde ellers krævet 335.000 kroner af klinikken.

Besværligt hår

Jennifer Crambletts argument lød blandt andet, at nu treårige Payton vil føle sig udstødt, da familien bor i et område, der hovedsageligt er domineret af hvide amerikanere.

- At få klippet sin datters hår er ikke specielt stressende for de fleste mødre, men for Jennifer er det ikke ren rutine, fordi Payton har hårpagt som en typisk afro-amerikansk pige, lød det blandt andet i søgsmålet ifølge Washington Post.

Her fremgik det videre:

- For at give datteren en anstændig frisure må Jennifer køre til sorte nabolag langt væk fra hjemmet, hvor hun skiller sig ud og ikke er særligt velkommen.

Mor og datter. Foto: AP/mx-collage

Da fejlen blev opdaget tilbage i 2014, undskyldte Midwest Sperm Bank og betalte en delvis refundering. Dommeren medgav, at Jennifer Cramblett kunne forsøge sig med et nyt søgsmål, hvor hun denne gang sagsøgte klinikken for uagtsomhed i stedet.

LÆS OGSÅ: TEST: Hvilken Paradise-fyr har den bedste sædkvalitet?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx