Af - 24/06-15 20:29

Det ligner den rene idyl - men der er en kynisk historie bag billedetDet ligner den rene idyl - men der er en kynisk historie bag billedet

De fleste bliver varme i hjertet, når de ser nuttede dyr have det sjovt med hinanden. Men ofte er der lidelse bag billederne, som laves for at tjene penge til dyrenes ejere.

Denne video præsenterer en lykkelig historie med glade dyr. Men i virkeligheden er dyrene blevet revet væk fra deres forældre for at tjene penge til deres ejere.

En video af en orangutang, som har kastet sin kærlighed på nogle tigerkillinger, gik for nyligt viral på nettet, og er nu blevet set mere end 50 mio. gange på Facebook.

På overfladen er det en hyggelig og dejlig lille historie om kærlighed mellem forskellige dyreracer, men bag facaden er der tale om grov udnyttelse af dyr - grænsende til dyremishandling.

Det skriver hjemmesiden The Dodo.

Minister vil fordoble straffen: Stor stigning i sager om dyremishandling
Minister vil fordoble straffen: Stor stigning i sager om dyremishandling

Den omdiskuterede video er lavet af dyrereservatet The Institute of Greatly Endangered and Rare Species (T.I.G.E.R.S.) i South Carolina, som får hård kritik af dyrevelfærdsorganisationen Eyes on Apes.

De kalder T.I.G.E.R.S. for et pseudo-fristed, som fjerner dyrene fra deres forældre, når de er spæde, og tvinger dem til at posere.

A video has been circulating around Facebook of a young orangutan bottle-feeding tiger cubs. Sadly, these animals live...

Posted by Eyes on Apes on Sunday, May 10, 2015

Hjemmesiden The Dodo erfarer desuden, at dyrereservatet tjener penge på at lade turister blive fotograferet sammen med tigerkillinger og abeunger. Det koster fra 100 dollars (665 kroner) per foto.

Dyremishandling eller bare hamrende morsomt? Hund laves om til tøjbamse
Dyremishandling eller bare hamrende morsomt? Hund laves om til tøjbamse

Nu opfordrer dyrevelfærdsorganisationer til at man ikke støtter den slags videoer ved at sprede dem på nettet, men at man i stedet kaster et kritisk blik på dem, og undersøger, om der ligger lidelser bag billedet for dyrene.

Hvis det er tilfældet, kan man gøre andre opmærksomme på det via f.eks. kommentarfeltet på Facebook og Youtube eller reply på Twitter, skriver The Dodo.

LÆS OGSÅ: TV: Her redder hvid babytiger sin bror fra kattens værste mareridt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx